Εκδήλωση γνωριμίας με το κοινό της πόλης, υπό τον τίτλο – κάλεσμα «Ανοίξτε την καρδιά σας στον αυτισμό», διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 8:30 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής (παραπλεύρως ξενοδοχείου Ανατόλια), ο νεοσύστατος «Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων, παιδιών και ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger – ΔΑΔΑΑ», Κομοτηνής.

ΔΑΔΑΑΘα μιλήσουν, οι:

– Φωτεινή Ζαφειροπούλου, πρόεδρος ΠΟΣΓΚΑμεΑ, εκπρόσωπος ΕΣΑΜΕΑ και ΕΕΠΑΑ.

– Ελένη Πουρτσίδου, νομικός.

– Λούντα Βαρτσένκο. καθηγήτρια φυσικής αγωγής.

Μια εκδήλωση που αξίζει και πρέπει να την παρακολουθήσουμε!

«Ο αυτισμός δεν είναι πρόβλημα· είναι μια διαφορετικότητα αλλά πρόβλημα», ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, καταθέτοντας την επιδίωξή τους να προσελκύσουν και άλλους συμπολίτες που έχουν στην οικογένεια ή στο περιβάλλον τους άτομα με αυτισμό, ώστε «να γίνουμε μια δυνατή ομάδα για να διεκδικήσουμε περισσότερα δικαιώματα για τα παιδιά μας, και δομές, και την ένταξή τους στα σχολεία».

Ο σύλλογος έχει λάβει τη διαβεβαίωση του Δήμου Κομοτηνής για παραχώρηση χώρου στέγασης στις εγκαταστάσεις του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας όπου θα κάνει τα πρώτα του οργανωτικά βήματα, στοχεύοντας μεταξύ άλλων και στη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά.

Μάλιστα, η Κομοτηνή θα είναι η δεύτερη μετά την Αθήνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Στην Κομοτηνή υπάρχουν περισσότερα από διακόσια παιδιά με παθήσεις αυτισμού, και κάθε χρόνο ο αριθμός αυξάνεται.

«Η αποδοχή λύνει το 80% του “προβλήματος”», λένε οι άνθρωποι του συλλόγου, οι οποίοι έχουν βρει ανταπόκριση και από τη ΣΕΦΑΑ τους ΔΠΘ, καθώς τους έχει παραχωρηθεί αίθουσα εκγύμνασης και λωρίδα στο πανεπιστημιακό κολυμβητήριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν παιδιά από την Κομοτηνή που προετοιμάζονται για τους αγώνες Special Olympics!

Εν τω μεταξύ, ο σύλλογος θίγει και το ζήτημα των διαγνώσεων από το ΚΕΔΥ, κάνοντας λόγο για άστοχες γνωματεύσεις που οδηγούν παιδιά στα ειδικά σχολεία ενώ θα μπορούσαν να φοιτήσουν στα κλασσικά σχολεία με θεαματικά αποτελέσματα.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βαγγέλης Λαφτσής, η γραμματέας κ. Εύη Εξακοΐδου, η ταμίας κ. Νατάσσα Στεφανίδου, και το μέλος κ. Μπέτυ Πέτροβα (μέλη επίσης είναι και οι Νίκος Γιαννακόπουλος και Περιστέρα Παλάση).