Οδός Ορφέως, απομεσήμερο Κυριακής… Ο ήχος μιας κιθάρας, ευχάριστη «παραφωνία» μέσα στην απροσδιόριστη βοή της πόλης. Δύο νεαρές κοπέλες καθισμένες στο πεζούλι, πάνω στο διαχωριστικό διάζωμα της οδού. Η μία κρατάει στα χέρια της την κιθάρα. Χαϊδεύει ζωηρά τις χορδές και συνάμα τραγουδάει. Ο φακός μας εστιάζει πάνω της κι εκείνη, ευγενική και χαμογελαστή, δεν αρνείται να αφιερώσει ένα τραγούδι στους αναγνώστες του In Komotini News…

Κατερίνα – Black magic woman

Καλημέρα Κομοτηνή!!!

Δημοσιεύτηκε από In Komotini News στις Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Ονομάζεται Κατερίνα Σκαμαγκά, είναι 19 ετών, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και σπουδάζει στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ. Ταυτόχρονα με τις σπουδές της στην Κομοτηνή, φροντίζει να ασχολείται ενεργά και με τη μεγάλη της αγάπη που δεν είναι άλλη από τη μουσική. Με τη blues-rock μπάντα «Blue Lines», της οποίας είναι μέλος, πραγματοποιεί συχνά εμφανίσεις σε μαγαζιά της συμπρωτεύουσας. Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση των «Blue Lines» είναι ότι έχουν εμπλουτίσει το πρόγραμμά τους με πολλά δικά τους μουσικά κομμάτια, τα οποία έχουν γράψει και συνθέσει αποκλειστικά τα μέλη της μπάντας. Εξάλλου, και η ίδια η Κατερίνα γράφει στίχους και μουσική εδώ και 4-5 χρόνια περίπου.

(VIDEO) Ο ήχος μιας κιθάρας, ευχάριστη «παραφωνία» μέσα στην απροσδιόριστη βοή της πόλης...Εάν δεν έχει τύχει να παρακολουθήσετε τους «Blue Lines» σε κάποια live εμφάνισή τους σε μαγαζί, πιθανόν να έχετε απολαύσει τα τραγούδια τους σε κάποιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, όπου παίζουν συχνά ως «μουσικοί του δρόμου». Με τον αέρα αυτής της εμπειρίας, έχοντας στο πλευρό της τη φίλη και συμφοιτήτριά της Φένια και στην αγκαλιά της την αγαπημένη της κιθάρα, η Κατερίνα βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο διάζωμα της οδού Ορφέως, για να ξαφνιάσει ευχάριστα τους περαστικούς και να αλλάξει προς το μελωδικότερο τους συνήθεις ρυθμούς του κέντρου της πόλης.

Από την εμπειρία της Θεσσαλονίκης, γνωρίζει πως ο κόσμος διάκειται θετικά προς τη «μουσική του δρόμου» και συχνά αφήνει τον οβολόν του ως μια συμβολική αμοιβή για τους καλλιτέχνες. Ωστόσο, το βασικό κίνητρο κι εκείνο το οποίο γοητεύει περισσότερο την ίδια, είναι η ιδιαίτερη επικοινωνία που δημιουργεί με τους συνανθρώπους της αυτή η δραστηριότητα και η δυνατότητα που αποκτά ο μουσικός του δρόμου να χαρίζει μια διαφορετική νότα στην καθημερινότητά τους.

Τέλος, ένα όνειρο της Κατερίνας – όνειρο προσωπικό αλλά και όνειρο για τη μπάντα της – είναι να καταστεί εφικτή η ηχογράφηση των τραγουδιών που έχουν γράψει οι «Blue Lines», με απώτερο σκοπό να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μεγάλα διεθνή μουσικά φεστιβάλ. Για αυτήν ακριβώς την προοπτική προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα, κυρίως μέσω των live εμφανίσεων σε μαγαζιά.

Από μεριά μας, να ευχηθούμε στους νεαρούς καλλιτέχνες να πετύχουν όλους τους στόχους τους!