ΝΤΟΥΡΑΣ ΤΣΑΝΙΔΗΣ
Από αριστερά: Ντούρας, Τσανίδης, Ζηκίδης, σε φιλανθρωπικό αγώνα το 2011 στην Κομοτηνή μεταξύ παλαιμάχων Ελλάδος και παλαιμάχων Κομοτηνής (φωτό: xronos.gr).

Ο Σταύρος Τσανίδης από την Κομοτηνή έγινε διαιτητής της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ το 1985, και το 1990 διεθνής (ως το 2000 της FIBA, και έκτοτε και ως το 2006 που ολοκλήρωσε την καριέρα του, της EUROLEAGUE).

Η γνώμη του συνεπώς για τα διαιτητικά δρώμενα είναι βαρύνουσας σημασίας, ειδικά όσον αφορά εκείνα που αφορούν τους διαιτητές της περιφέρειας, και  ειδικότερα, επομένως, όσον αφορά τον Θανάση Ντούρα, τον επίσης Κομοτηναίο διαιτητή, που προβιβάστηκε στην Α1 κατηγορία, μια είδηση που χαροποίησε όχι μόνο τους μπασκετόφιλους της Κομοτηνής αλλά γενικότερα τον φίλαθλο κόσμο της πόλης.

Ο κ. Τσανίδης μίλησε στην κάμερα του inkomotini.news και εκφράζοντας την πίστη του στις δυνατότητες του “διαδόχου” του, του δίνει τις πολύτιμες συμβουλές του. Συγχρόνως, δε, σχολιάζει καυστικά τον τρόπο λειτουργίας τόσο της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδος, όσο και του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Θράκης.