Άφησαν πίσω τους για λίγο τις Σάπες Ροδόπης και επισκέφτηκαν έναν κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό, τη Λευκάδα, συνδυάζοντας ολιγοήμερες διακοπές αλλά και προγραμματισμένες εμφανίσεις. Ο λόγος για τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» που ταξίδεψαν στο όμορφο νησί του Ιονίου, ύστερα από πρόσκληση του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Καρυάς «Ο Απόλλων», οποίος διοργάνωσε τριήμερες εκδηλώσεις από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου.

Η πλατεία της Καρυάς Λευκάδας γέμισε Πόντιους χορευτές και μουσικούς προκαλώντας ευχάριστο ξάφνιασμα σε ντόπιους και τουρίστες.

Το χορευτικό του συλλόγου, μαζί με τους Δημήτρη Κενανίδη (λύρα, τραγούδι) και Βασίλη Καραγιάννη (νταούλι), πραγματοποίησαν παραδοσιακή ποντιακή βραδιά κάνοντας όλο το νησί να μιλά για τη ζωντάνια των Ποντίων.

Οι εμφανίσεις του συλλόγου δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Τα μέλη του παρουσίασαν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς στο λιμάνι της Νικιάνας, όπου ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Σκάροι» διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης και τιμής με αφορμή την πρώτη συγκέντρωση των οπλαρχηγών της Ελληνικής Επανάστασης στην περιοχή, τον Ιούλιο του 1807.

Η ποντιακή αποστολή είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην πόλη της Λευκάδας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να απολαύσει ομορφιές της Ηπείρου, κάνοντας ένα σύντομο πέρασμα από Ιωάννινα και Μέτσοβο.

Πηγή: Pontos-news.gr