Τη διασφάλιση του καπνού (μπασμά) της Θράκης ως προϊόντος με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), καθώς και την ανάδειξη-αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής με σκοπό την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού (ιαματικού, θρησκευτικού, κλπ), προτάσσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου ΑΜ-Θ που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή δεκαπέντε Υπουργών και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, χαρακτήρισε τον καπνό που παράγεται στη Θράκη ως “τον χρυσό του τόπου” – υπονοώντας προφανώς και την αντίθεση του κόμματος στην εξόρυξη χρυσού – ενώ μίλησε για την αναγκαιότητα της μετατροπής της Συνθήκης Ramsar “από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα”, με σκοπό τη στοχευμένη αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου.

Ακόμη, ο κ. Σγουρίδης κατέθεσε πρόταση για μια “εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς”, με τη “δημιουργία δημόσιων σχολείων παντού ώστε ο κάθε πολίτης να επιλέγει τον τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών του”.

“Αποδείξαμε οτι είμαστε το “αναγκαίο καλό”, με τις παρεμβάσεις μας στη Βουλή και με τις προτάσεις μας για τη Συνταγματική αναθεώρηση”, πρόσθεσε ο Ξανθιώτης πολιτικός, και μιλώντας για “νέες διαπλοκές” που “θέλουν να μας βγάλουν από τον πολιτικό χάρτη ώστε να αναγκάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με φθαρμένα κόμματα”, σημείωσε: “Η πολιτική σήμερα γράφεται με όρους παραπολιτικής. Δεν είναι τυχαίο που χτυπάνε τον Πάνο Καμμένο“.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του κ. Σγουρίδη, τον οποίο πλαισίωσαν το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση, ο υπεύθυνος περιφέρειας ΑΜ-Θ των ΑΝΕΛ Ανδρέας Καραγιώργης, και ο συντονιστής Ροδόπης του κόμματος Νίκος Κατσίμπρας.