Με πανηγυρικό και άκρως θεαματικό τρόπο, θα πέσει αύριο Κυριακή 10/4, η αυλαία του 1ου 3 RACE MOUNTAIN BIKE TUVUNU, που διοργανώνει ο Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας», στο δάσος της Νυμφαίας.

Στον αυριανό τελικό της τριπλέτας των αγώνων (οι δύο προηγούμενοι διεξήχθησαν στις 21/2 και 13/3), αναμένεται να συμμετάσχουν 150 και πλέον αθλητές σωματείων από τη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, καθώς και από Βουλγαρία και Τουρκία.

Υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι το Τσάι TUVUNU, σε μια συνεργασία με τον σύλλογο που στοχεύει στη θεσμοθέτηση των αγώνων, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο επίσημο βαθμολογούμενο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Δεδομένου ότι αγώνες ορεινής ποδηλασίας γίνονται για πρώτη φορά στην Κομοτηνή, καθώς και ότι ο αγώνας γίνεται σε τοποθεσία με πλήρη θέαση των προσπαθειών των αθλητών, ο πρόεδρος του «Θράκα Ιππέα» κ. Κυριάκος Γκογκότσης καλεί τους Κομοτηναίους να γνωρίσουν δια ζώσης το συναρπαστικό άθλημα του mountain bike.

Παράλληλος στόχος του «Θράκα Ιππέα» είναι και η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής, όπως και η προβολή του τοπικού πολιτισμού, μέσα από την προσέλκυση επισκεπτών στο πλαίσιο ενός εναλλακτικού μοντέλου αθλητικού τουρισμού. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι συνολικά οι τρεις αγώνες υπολογίζεται ότι θα έχουν φέρει στην Κομοτηνή περισσότερους από 1.500 επισκέπτες (αθλητές, συνοδούς, κ.λπ.), οι οποίοι συνδυάζουν την αγωνιστική τους δράση με τουριστικές εξορμήσεις.

Ο «Θράκας Ιππέας», που την περσινή σεζόν αναδείχθηκε 3ος πανελλαδικά στους άνδρες στα αγωνίσματα δρόμου, ανεβαίνει αγωνιστικά και οργανωτικά επίπεδα συνεχώς. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σήμερα και αύριο, πέρα από τη διοργάνωση του αγώνα της Νυμφαίας, αθλητές του θα συμμετέχουν σε άλλες τρεις διοργανώσεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα!