Στις 17 Οκτωβρίου ερμηνεύτηκε στην πόλη Cuernavaca (Κουερναβάκα), πρωτεύουσα της πολιτείας Morelos (Μορέλος) του Μεξικού, το έργο Soundwaves (Ηχοκύματα), του Αλεξανδρουπολίτη συνθέτη Νίκου Κατσούλη. Το έργο, στην εκδοχή για κουαρτέτο πλαγιαύλων, εκτέλεσε το Ensamble de flautas YORU.

Η πρώτη εκτέλεση του έργου στην ορχηστρική του εκδοχή, έγινε τον Απρίλιο του 2010 στο Οντάριο του Καναδά από το New Music Ensemble του Πανεπιστημίου Lakehead.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ 2Ο Νίκος Κατσούλης, που είναι καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης στο Ωδείο Φαέθων της Αλεξανδρούπολης, σπούδασε, και εν συνεχεία δραστηριοποιήθηκε στη γενέτειρα του. Παράλληλα, διακρίνεται από μια μοναδικότητα, αφού σήμερα είναι ίσως ο μοναδικός συνθέτης της σύγχρονης ελληνικής μουσικής πρωτοπορίας που κατάγεται από τη Θράκη, προσφέρει τις γνώσεις τους αποκλειστικά στις νέες γενιές του τόπου μας, και παράλληλα η φήμη του έργου του φτάνει μέχρι την αμερικανική ήπειρο απολαμβάνοντας τον σεβασμό της διεθνούς καλλιτεχνικής κοινότητας.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, συγχαίρει δημόσια το μέλος του που τιμά με το έργο του και τις διεθνείς διακρίσεις του την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θράκη, σε παγκόσμιο επίπεδο.