Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ροδόπης (δηλαδή οι Οντέρ Μουμίν, Αχμέτ Ιμπράμ, Μουσταφά Μετίν, Αραμπατζής Θανάσης,  Κατραντζή Μουσταφά, Ταρκάν Μουλταζά, Τσαλικίδης Νίκος και Χουσέ Μουσταφά).

Οι υποψηφιότητες θα τεθούν στην κρίση και πάλι των 36 συνολικά περιφερειακών συμβούλων ΑΜ-Θ της “Περιφερειακής Αναγέννησης”.  

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Σε δήλωση με την οποία δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στην επικείμενη (εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου), ενδοπαραταξιακή εκλογική διαδικασία για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, μετά την εκλογή του Χρ. Μέτιου σε εκείνη του Περιφερειάρχη, προχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης της “Περιφερειακής Αναγέννησης” κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαλικίδης, ανέφερε:

«Λίγες μέρες αφότου χάσαμε τον φυσικό μας ηγέτη, τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Παυλίδη, έναν άνθρωπο αξιοσέβαστο, που έδωσε τη ζωή του στην αυτοδιοίκηση, η συναισθηματική φόρτιση είναι ιδιαίτερα έντονη. Οι περιστάσεις όπως η συγκεκριμένη απαιτούν σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Η σημερινή εκλογική διαδικασία ανέδειξε Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ τον Χρήστο Μέτιο. Απόλυτα σεβαστή επιλογή όλων των συναδέλφων περιφερειακών συμβούλων.

Οφείλουμε την επόμενη μέρα να είμαστε ενωμένοι,και  με ομόνοια να εργαστούμε για το συμφέρον των πολιτών της Περιφέρειάς μας.

Δηλώνω το παρών στην επόμενη εκλογική διαδικασία, όποτε κι αν γίνει. Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με έχουν αναδείξει περιφερειακό σύμβουλο για να εργαστώ για το συμφέρον της Περιφέρειάς μας. Οι επόμενες μέρες θέλω να πιστεύω ότι θα αποδώσουν τον καλύτερο για όλους τους συμπολίτες μας».

Ο μοναδικός μέχρι χθες χριστιανός της “Περιφερειακής Αναγέννησης” στη Ροδόπη

Ο κ. Τσαλικίδης στις εκλογές του Μαΐου του 2014 είχε λάβει 5.492 ψήφους και εξελέγη δεύτερος στη σειρά, με πρωτεύσαντα τον Οντέρ Μουμίν με 5.578 ψήφους, ενώ οι υπόλοιποι εκλεγέντες υποψήφιοι, είχαν λάβει:

Στην τρίτη θέση ο Αχμέτ Ιμπράμ, 4.215 ψήφους.

Στην τέταρτη θέση ο Χουσέ Μουσταφά, 3.948 ψήφους.

Στην πέμπτη θέση ο Μουσταφά Μετίν, 3.338 ψήφους.

Στην έκτη θέση ο Κατραντζή Μουσταφά, 3.307 ψήφους.

Στην έβδομη θέση ο Ταρκάν Μουλταζά, 3.152 ψήφους.

Έτσι, μέχρι και χθες ο κ. Τσαλικίδης ήταν ο μοναδικός χριστιανός εκλεγμένος σύμβουλος της «Περιφερειακής Αναγέννησης» – πλέον μετά την εκλογή Μέτιου στη θέση του Περιφερειάρχη, για την κάλυψη της κενής θέσης, επανέρχεται και ο Θανάσης Αραμπατζής.