ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 5Δεν έπεισαν οι απαντήσεις που είχε να δώσει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της ΑΜ-Θ, Κώστας Αντωνιάδης, στις επερωτήσεις της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου “Κοινωνική Συμμαχία”, στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου, αναφορικά, αφενός για την “ψευτοσυμμετοχή” της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση “French Travel Market – TOP RESA” του Παρισιού, αφετέρου για το διαφημιστικό spot της Περιφέρειας στο Euronews.

“Καταπέλτης”, όσον αφορά την “ωσεί παρών” συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση της Γαλλίας, ο επικεφαλής της “Κοινωνικής Συμμαχίας”, Φώτης Καραλίδης, κατήγγειλε:

Ο κ. Αντωνιάδης, παραδεχόμενος μεν επί της ουσίας το ατόπημα, εντούτοις επιχείρησε να υπεραμυνθεί της παρουσίας της Περιφέρειας στην εν λόγω έκθεση:

“Δεν απαντάτε επί της ουσίας”, επισήμανε ο κ. Καραλίδης, και ξαναρωτώντας “πόσες συναντήσεις B2B έγιναν και ποια τα αποτελέσματά τους;” κατέθεσε στα πρακτικά της συνεδρίασης τη λίστα των διοργανωτών με τους εκθέτες – από την οποία απουσιάζει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ – καθώς και το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, το οποίο είναι … copy paste εκείνου της Κεντρικής Μακεδονίας!

Σε αυτό το σημείο ο κ. Αντωνιάδης ζήτησε την “προστασία” του προέδρου του Σώματος, σημειώνοντας οτι σε προηγούμενους επερωτώντες περιφερειακούς συμβούλους δεν υπήρξε δευτερολογία τους…

Ο κ. Καραλίδης συνέχισε το “σφυροκόπημά” του, τοποθετούμενος επί της επερώτησής του για το διαφημιστικό spot της Περιφέρειας στο Euronews, κατηγορώντας τον κ. Αντωνιάδη για αποσπασματική και άστοχη ενέργεια που δεν εντάσσεται στους σχεδιασμούς της Περιφέρειας που εκπονήθηκαν ακόμη και από τον “ομόσταβλο” προκάτοχο του κ. Αντωνιάδη. “Δεν το είδατε καν πριν αυτό προβληθεί”, κατήγγειλε ο κ. Καραλίδης.

Και σε αυτή την περίπτωση ο κ. Αντωνιάδης προσπάθησε ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη ενέργεια υπερασπιζόμενος τα “οφέλη” του spot, με τον κ. Καραλίδη να εγκαλεί εκ νέου τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού οτι “δεν απαντάτε”.

Συνοψίχοντας τα όσα προηγήθηκαν, ο κ. Καραλίδης σε δηλώσεις του ανέφερε: