Του απονεμήθηκε κατά την επίσημη εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Αγίου Αρτεμίου.

Πολλά συγχαρητήρια στον άξιο συμπολίτη μας, λειτουργό της δημόσιας ασφάλειας, που περιποιεί Τιμή για το Σώμα της Αστυνομίας και την τοπική μας κοινωνία.

Μετάλλια «Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας» σε επτά αστυνομικούς που διακρίθηκαν για έξοχες πράξεις, απονεμήθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην επίσημη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Αγίου Αρτεμίου.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε παρουσία των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και Ναυτιλίας Θεόδωρου Δρίτσα, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Παπαθανασίου, καθώς και πλήθους βουλευτών, κυβερνητικών αξιωματούχων, εκπροσώπων κομμάτων και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

(Βίντεο: στο 27:35 η απονομή στον Γιώργο Μυστρίδη)

Συγκεκριμένα, με το Μετάλλιο «Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας», τιμήθηκαν:

  • Τέσσερις αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, που το καλοκαίρι του 2013, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη επικίνδυνων κακοποιών – δραπετών των Φυλακών Τρικάλων, ήλθαν σε ένοπλη αντιπαράθεση με δύο από τους δραπέτες, και από την ανταλλαγή των πυροβολισμών ο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά.
  • Ένας Αρχιφύλακας, που τον Δεκέμβριο του 2009, υπηρετώντας στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας, τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά δραστών ένοπλης ληστείας σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ., ενώ συνέβαλε καταλυτικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης και τη μετέπειτα σύλληψή τους.
  • Ένας Υπαρχιφύλακας, που τον Απρίλιο του 2009, υπηρετώντας στην Άμεση Δράση Αττικής, δέχτηκε πυροβολισμούς από δράστες ένοπλης ληστείας σούπερ μάρκετ, ενώ έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο.
  • Ο Κομοτηναίος Γιώργος Μιστρίδης, ο οποίος τον Μάιο του 2013, και ενώ υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ταξί στην περιοχή του Βύρωνα Αττικής, δέχτηκε πυροβολισμό από τους επιβαίνοντες δράστες ένοπλων ληστειών σε φαρμακεία, αλλά συνέχισε την καταδίωξη και κατάφερε να συλλάβει έναν από αυτούς!