– Για πρώτη φορά MOUNTAIN BIKE στην Κομοτηνή!

– Την Κυριακή 21/2, από τον «Θράκα Ιππέα» και το «Τσάι TUVUNU», και με συμμετοχές από Βουλγαρία και Τουρκία.

Διακόσιοι αθλητές και τουλάχιστον τετρακόσιοι συνοδοί, προπονητές και φίλοι της ορεινής ποδηλασίας, από όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και από Σόφια και Φιλιππούπολη Βουλγαρίας, και Αδριανούπολη και Κεσσάνη Τουρκίας, θα βρεθούν από σήμερα Σάββατο 20/2 μέχρι και τη Δευτέρα 22/2 στην Κομοτηνή, ενόψει του 1ου αγώνα Mountain Bike από τους τρεις που θα πραγματοποιηθούν από τον «Θράκα Ιππέα» μέχρι και τον Απρίλιο, στο πλαίσιο ενός νέου αθλητικού θεσμού για την περιοχή και την ελληνική ποδηλασία, του 3 RACE MTB TUVUNU, τον οποίο στηρίζει το «Τσάι tuvunu» της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης (οι επόμενοι δύο αγώνες έχουν προγραμματιστεί για τις 13/3 και τις 10/4).

125 ποδηλάτες θα λάβουν μέρος στο διασυλλογικό κομμάτι του αγώνα, και 75 στην κατηγορία OPEN, προερχόμενοι από την πλειονότητα σχεδόν των 16 ποδηλατικών συλλόγων της Βόρειας Ελλάδας, ενώ αν δεν υπήρχαν τα αγροτικά μπλόκα, επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Κομοτηνή ακόμη περισσότεροι αθλητές από συλλόγους όλης της χώρας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του αγώνα, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 21/2 στο άλσος της Νυμφαίας, είναι η πρόβλεψη για τη μεγαλύτερη δυνατή θέασή του, καθώς οι διοργανωτές επιθυμούν να αναδείξουν τις προσπάθειες των 65 νεαρών ποδηλατών των αναπτυξιακών κατηγοριών (ηλικίες 8-15 ετών), αλλά και το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Ο Κυριακάτικος αγώνας, που είναι σε κυκλική διαδρομή, περιλαμβάνει τις κατηγορίες μίνι (2.500 μέτρα), Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων, Παίδων, Εφήβων, Ανδρών και OPEN (18+, 30+, 40+, 50+, 60+, Γυναικών), στη διαδρομή των 6.200 μέτρων. Στις κατηγορίες των διασυλλογικών συμμετοχών όπου υπάρχει και βαθμολόγηση, θα απονεμηθούν χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στους τρεις πρώτους, ενώ στην κατηγορία OPEN θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στους 15 πρώτους (25 ευρώ – 300 ευρώ).

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του «Θράκα Ιππέα» (η ανδρική ομάδα του οποίου το 2015 κατετάγη 3η πανελλαδικά), ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κυριάκος Γκογκότσης, αναφέρθηκε στο προφίλ του αγώνα και στη σημασία του για την ανάδειξη της ορεινής ποδηλασίας και την προβολή της Ροδόπης.

Στην έμφαση που δίνει ο «Θράκας Ιππέας» στη διάδοση του ποδηλάτου στα παιδιά, αναφέρθηκε ο γενικός αρχηγός του συλλόγου κ. Παναγιώτης Πάτσαρης.

Ο 19χρονος Γιάννης Αλιφιέρης από την Πάρο, φοιτητής της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ στην Κομοτηνή και φέρελπις αθλητής του «Θράκα Ιππέα», χαρακτήρισε τον σύλλογο «υπόδειγμα» στον χώρο της ελληνικής ποδηλασίας, και «δώρο» για τον ίδιο αφού βρήκε τον πιο κατάλληλο χώρο για τη συνέχιση της ενασχόλησης με το άθλημα της ποδηλασίας.

Ο κ. Γκογκότσης, εξέφρασε και τις ευχαριστίες του συλλόγου στη Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης, που μέσω του «Τσάι TUVUNU», υποστηρίζει τον νέο αυτόν σπουδαίο αθλητικό θεσμό στον χώρο της ελληνικής ορειβατικής ποδηλασίας.