– Κτηνοτρόφος διανυκτερεύει στο μαντρί του καθώς αγέλες λύκων το … πολιορκούν, ενώ έχουν σημειωθεί και τετ-α-τετ ανθρώπων – λύκων!

Αφύσικη αύξηση του πληθυσμού των λύκων στον νομό Ροδόπης, παρατηρούν τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο κυνηγοί, έμπειροι γνώστες του ορεινού όγκου της περιοχής.

Τα περιστατικά των θεάσεων λύκων είναι πολλά, στις περιοχές ΜίσχουΔραγάτη, Δοκού, Σαλμώνης, ΒένναςΜαρώνειαςΞυλαγανήςΕργάνηςΠροσκυνητώνΣαππών, ενώ έχουν καταγραφεί και δύο θανατηφόρες επιθέσεις, μία σε κυνηγόσκυλο και μία σε αγελάδα.

Το άτυχο κυνηγόσκυλο δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα δόντια του λύκου.
Το άτυχο λαγωνικό δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα δόντια του λύκου.

Μάλιστα, κτηνοτρόφος, διανυκτερεύει στο μαντρί του καθώς αγέλες λύκων το ορέγονται και το περικυκλώνουν πολύ συχνά, ενώ έχουν σημειωθεί και … τετ-α-τετ ανθρώπων – λύκων!

Κατά τους γνωρίζοντες ανακύπτει σοβαρός κίνδυνος για όλους όσους επισκέπτονται τα βουνά της Ροδόπης – ορειβάτες, ποδηλάτες, περιπατητές, κυνηγούς, κ.ά.

«Είναι ώρα να τεθεί το θέμα επί τάπητος και να γίνει μια ευρεία συζήτηση για το θέμα», εκτιμά ο πρώην πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Κομοτηνής και παθιασμένος φυσιολάτρης, κ. Γιάννης Ρεφειάδης, που κατέγραψε μάλιστα με κάμερα τη δράση των λύκων.