– Εικοσαήμερο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται στις 4 Ιανουαρίου 2016, οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδεία και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ).

Είκοσι μέρες, γεμάτες με δρώμενα, μελωδίες, φιλανθρωπικές και φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις, πολιτισμό και … «μαγικές» εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας χρώμα και αισιοδοξία.

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κεντρικής Πλατείας θα γίνει την Τρίτη 15/12 και 6:30 μ.μ.

Τις εκδηλώσεις παρουσίασε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, ευχόμενη στον κόσμο υγεία, και το επερχόμενο νέο έτος να είναι καλύτερο για όλους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

10.00 – 12.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Τα παιδιά της «Λιλιπούπολης», του 1ου βρεφονηπιακού σταθμού Κομοτηνής, του 1ου δημοτικού παιδικού σταθμού Κομοτηνής, του βρεφονηπιακού σταθμού Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Κομοτηνής, και του 8ου δημοτικού παιδικού σταθμού Κομοτηνής, ξυπνούν το πνεύμα των Χριστουγέννων. «Έρχονται Χριστούγεννα κι όλη η πλάση με χαρά ετοιμάζεται για να τα γιορτάσει», τραγουδάνε οι μικροί μας φίλοι, πλημμυρίζοντας με τις χαρούμενες φωνές τους και τα γελαστά προσωπάκια τους την κεντρική πλατεία. Ομορφαίνουν με την παρουσία τους την εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και «ξυπνούν» το πνεύμα των Χριστουγέννων, φέρνοντας τα παλιά παιχνίδια τους για να τα βάλουν στο σάκο του Αϊ-Βασίλη, που θα τα χαρίσει σε άλλα παιδιά προσφέροντας χαρά.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

10.00 – 12.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Τα παιδιά της «Λιλιπούπολης», του παιδικού σταθμού Αιγείρου και του 7ου παιδικού σταθμού Κομοτηνής, με σύνθημα «Βάλε το στολίδι σου» φτιάχνουν χειροποίητα στολίδια, ζωγραφίζουν ευχετήριες κάρτες, στολίζουν μ’ αυτά χριστουγεννιάτικα δέντρα και διασκεδάζουν. Βοηθοί τους οι γελωτοποιοί Λαλού και Μαλού, και το ξωτικό. Φυσικά, δεν θα ξεχάσουν να φέρουν παλιά παιχνίδια τους για να τα βάλουν στο σάκο του Αϊ-Βασίλη, που θα τα χαρίσει στα άλλα παιδιά.

18.30 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αρωγούς όλα τα μικρά παιδιά του Δήμου Κομοτηνής, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς και των παιδιών του συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι». Οι μικροί μας φίλοι, αφού διασχίσουν όλη την πόλη και τους εμπορικούς δρόμους με τα φαναράκια τους, θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία για να φωταγωγήσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τον Δήμαρχο. Η φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής με τις γιορτινές της μελωδίες και η χορωδία «Εύμολπος» με τις μαγικές της φωνές και τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θα μας συνοδέψουν με εορταστική διάθεση.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

10.00 – 11.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Τα παιδιά του 5ου βρεφονηπιακού σταθμού Κομοτηνής και του παιδικού σταθμού «Μορμόλης», σε μια γιορτινή εκδήλωση με τίτλο «Στολίδια, γέλια και χαρές, χριστουγεννιάτικες ευχές». Τα παιδιά διασκεδάζουν δημιουργώντας χριστουγεννιάτικα στολίδια, ζωγραφίζοντας ευχετήριες κάρτες και συναντώντας τον αγαπημένο τους Αϊ-Βασίλη, τους γελωτοποιούς και το ξωτικό. Μέσα στο κλίμα της προσφοράς και της ανιδιοτελούς αγάπης, φέρνουν παιχνίδια που δεν χρειάζονται για να τα χαρίσουνε σε παιδιά που δεν έχουν.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

10.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

«Λούνα πάρκ ανακύκλωσης». Η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε. σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. προγραμματίζουν τη διεξαγωγή της ψυχαγωγικής – εκπαιδευτικής δράσης «Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης» στους Δήμους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Οι μαθητές όλων των σχολείων θα συμμετάσχουν στο λούνα πάρκ ανακύκλωσης.

18.00 – 21.00 – πεζόδρομος Βενιζέλου.

Ζεστά Οδηγικά αρώματα – Πιστά στο χριστουγεννιάτικο ραντεβού τα παιδιά του Σώματος Οδηγισμού θα ζεστάνουν την παγωμένη νύχτα με ζεστό κρασί και καυτή σοκολάτα στον πεζόδρομο της Βενιζέλου.

21.00 – Πολιτιστική Κίνηση.

Συναυλία αγάπης. Ευαισθητοποιημένοι μουσικοί και καλλιτέχνες της πόλης μας, γεμίζουν τη βραδιά μας με νότες αγάπης. Χαρίζουν μουσικές και τραγούδια με μοναδικό σκοπό τη συλλογή τροφίμων και αγαθών για να μπορέσουν ακόμη περισσότεροι συνδημότες μας να βιώσουν έμπρακτα, το πραγματικό νόημα των εορτών των Χριστουγέννων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Πρόσφερε κι εσύ αυτό που θα κάνει κάποιους να χαμογελάσουν. Βραδιά με ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική – Συμμετέχουν: Λάζαρος Κεραμέας (φωνή), Μπάμπης Καρανίκας (κιθάρα και φωνή), Νίκος Βερβερίδης (φωνή και μπουζούκι), Σγουρής Μαργαρίτης (φωνή), Γιάννης Σαριαννίδης (ακορντεόν – πιάνο).

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

10.00– 12.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Παιδιά του 3ου παιδικού σταθμού Κομοτηνής και του παιδικού σταθμού «Παιχνιδοκαμώματα», στήνουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο πάρτι: «Παίξε και εσύ». Γεμίζουν με χαρά και αισιοδοξία τον χώρο της κεντρικής πλατείας, χαρίζουν τα παλιά τους παιχνίδια στα άλλα παιδιά, και μας μυούν στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών. Το ξωτικό και οι Μαλού και Λαλού διασκεδάζουν και ψυχαγωγούν τα παιδιά, αλλά κάνει και τους μεγάλους να πιστέψουν στο όνειρο και στη μαγεία.

10.00 – 13.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Χριστουγεννιάτικο bazzar Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής – Στη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου bazaar θα εκτεθούν και θα διατεθούν προς πώληση κατασκευές των μαθητών, όπως διακοσμητικά κεριά, κορνίζες, σαπούνια, χριστουγεννιάτικα στολίδια και συσκευασμένα χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και λικέρ, προϊόντα που παρασκεύασαν οι μαθητές στα πλαίσια του Εργαστηρίου Γεωπονίας.

18.00 – 21.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής – Ζεστά οδηγικά αρώματα.

19.00 – αίθουσα εκδηλώσεων του μουσικού γυμνασίου – λυκείου Κομοτηνής. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των παιδιών του ΚΔΑΠ Κομοτηνής – Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Κομοτηνής στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εορτών θα διοργανώσουν ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα με θεατρική παράσταση. Έτσι, με τη συνδρομή των μαγικών μελωδιών τους, θα μας μυήσουν όλους, μικρούς και μεγάλους, στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

11.00 – 14.00 – Πεζόδρομος Βενιζέλου.

Η Λέσχη Lions Ορφέας και η Λέσχη Leo Θράξιππος κεντούν στη Βενιζέλου ένα χαλί με νομίσματα και μας καλούν να γίνουμε δρομείς Αγάπης, αφού τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι» για την ανέγερση της στέγης του.

18.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Οι On Bikes – Ποδηλάτες Κομοτηνής μας προσκαλούν και φέτος σε μια χριστουγεννιάτικη ποδηλατοβόλτα που θα ξεκινήσει από το συντριβάνι της πλατείας και θα καταλήξει πάλι εκεί. Βάλτε τα χριστουγεννιάτικα σκουφάκια σας και ελάτε να σκορπίσουμε στην πόλη με τα ποδήλατά μας το χαρούμενο πνεύμα των Χριστουγέννων. Θα προσφερθεί ζεστό ρόφημα. 18.00 – 21.00 – Πεζόδρομος Βενιζέλου. Ζεστά Οδηγικά αρώματα.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

12.30 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα – Η φιλαρμνική του Δήμου Δοξάτου Δράμας και του Δήμου Κομοτηνής πλημμυρίζουν με γιορτινές μελωδίες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τα παραδοσιακά κάλαντα και μαγικούς ήχους την κεντρική πλατεία της πόλης μας, παρασέρνοντας όλους τους δημότες να σιγοτραγουδήσουν.

13.15 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Zumba fitness party – Οι Zumba instructors από τα γυμναστήρια της πόλης μας θα μας ξεσηκώσουν σε ξέφρενους ρυθμούς. Συμμετέχουν: Μαρία Κροκίδα (Action club), Αλεξάνδρα Μαλαδάκη, Εβελίνα Υψηλάντη (Sport Fitness), Άννα Παρασκευά (Fair Play), Ιωάννα Δαλακούρα (Will & Still),  Νάνσυ και Ντίνα Δημητριάδου (Θρακικό Πνευματικό Ωδείο).

20.00 – αίθουσα εκδηλώσεων του μουσικού γυμνασίου – λυκείου Κομοτηνής. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής με τίτλο: «Παπαδιαμάντης καταυγασθείς υπό τους φωτός των Χριστουγέννων». Θεατρική διασκευή τεσσάρων επίκαιρων διηγημάτων του «Αγίου των ελληνικών γραμμάτων».

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

10.00 – 11.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Παιδιά του 1ου και του 2ου νηπιαγωγείου Κομοτηνής και του νηπιαγωγείου Κοσμίου, σε ένα «Όνειρο… Χριστουγέννων» – Ο Αϊ-Βασίλης έρχεται με δώρα φορτωμένος, καλωσορίζοντας τα παιδιά που χαρίζουν τα παλιά τους παιχνίδια στα άλλα παιδιά και διασκεδάζουν με τις αγαπημένες Λαλού και Μαλού και το ξωτικό, υποσχόμενοι μια γιορτή γεμάτη χορό και τραγούδια.

10.00 – 13.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Χριστουγεννιάτικο bazaar Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής.

21.00 – Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής.

Βραδιά με φως και τραγούδι – Η παιδική χορωδία και η χορωδία ενηλίκων του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, παρουσιάζουν στο κοινό της Κομοτηνής μια υποβλητική γεμάτη φως και τραγούδια βραδιά, αποκλειστικά αφιερωμένη στις άγιες μέρες των γιορτών. Ενώνουμε τις ψυχές μας… ενώνουμε τις φωνές μας… για να ευχηθούμε Καλές Γιορτές…

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

10.00 – 12.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Παιδιά του 7ου, 8ου, 9ου και 14ου νηπιαγωγείου Κομοτηνής υποδέχονται τον Αϊ-Βασίλη που προσγειώνεται με το έλκηθρό του και προσφέρει διασκέδαση, ξεγνοιασιά και πολύ παιχνίδι στα παιδιά, τα οποία δε θα ξεχάσουν να φέρουν τα παιχνίδια τους για να τα βάλουν στο σάκο του Αϊ-Βασίλη που θα τα χαρίσει στα άλλα παιδιά.

10.00 – 13.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Χριστουγεννιάτικο bazaar Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

18.00 – Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων βραβεύει τους αριστούχους των γυμνασίων και λυκείων του Ν. Ροδόπης και τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2015.

18.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Εκδήλωση του Συνδέσμου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, στο περίπτερο του Συνδέσμου, για να μοιραστούμε τη χαρά της φροντίδας και της προσφοράς. Θα συγκεντρώσουν με τη βοήθεια των μαθητών των σχολείων, δώρα για ανθρώπους που χρειάζονται τη στήριξή μας, ενώ τα παιδιά θα γευτούν νόστιμα μελομακάρονα, θα στολίσουν χριστουγεννιάτικα δέντρα, θα ακούσουν ωραία μουσική και θα τραγουδήσουν τα κάλαντα!

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου

11.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα – Η Φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής πλημμυρίζει με γιορτινές μελωδίες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τα παραδοσιακά κάλαντα και μαγικούς ήχους την κεντρική πλατεία της πόλης μας, παρασέρνοντας όλους τους δημότες να σιγοτραγουδήσουν. 18.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Παραδοσιακά κάλαντα – Το χορευτικό συγκρότημα του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής τραγουδά παραδοσιακά κάλαντα και σκορπίζει χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας, υπενθυμίζοντάς μας έτσι, ότι η παράδοση αποτελεί το ασφαλές εχέγγυο, για να διατηρήσουμε αλώβητη την ευαισθησία και την ανθρωπιά μας. Μας διδάσκει ότι μόνο αν γνωρίζουμε τα επιτεύγματα του παρελθόντος μας, μπορούμε να έχουμε και ανάλογο μέλλον διδασκόμενοι από αυτό.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

12.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Τα παιδιά της Στέγης Πολιτισμού Παράδοσης & Λαογραφίας δημιουργούν εορταστικά – Το πνεύμα των Χριστουγέννων δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον νεοσύστατο σύλλογο, το παιδικό τμήμα του οποίου θα δώσει μια πολύχρωμη νότα στη γιορτινή πόλη μας, στολίζοντας δεντράκια με όμορφες δημιουργίες που έχουν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά. Παράλληλα, θα προσφέρουν εδέσματα στους συμπολίτες, συνοδεύοντάς τα με ευχές για ένα ευτυχισμένο 2016, γεμάτο υγεία, ειρήνη και αγάπη σε όλο τον κόσμο.

13.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Βράβευση της καλύτερης βιτρίνας από τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής – Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής για ακόμη μια χρονιά θα βραβεύσει την καλύτερη και πιο εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη βιτρίνα της πόλης. Καλούνται όλα τα εμπορικά καταστήματα να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή με πολύ φαντασία και χριστουγεννιάτικη διάθεση, καθώς η βράβευση θα πλαισιωθεί από πολύ μουσική με dj, ξωτικά και Άγιους Βασίληδες.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου

17.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής – «Μωμογέρια».

Το λαϊκό παραδοσιακό θέατρο του Πόντου – Ο Κιτί Γοτσάς (παλιός χρόνος), η Νύφη (φύση), ο Αράπης (νέος χρόνος) και οι Μωμόγεροι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», για άλλη μια χρονιά, θα ξορκίσουν το «κακό» με τα κουδούνια τους και θα καλωσορίσουν το νέο χρόνο με τη σάτιρα και το γέλιο. Ακολουθήστε τους στους δρόμους της Πόλης μας για «Υγείαν, Ευλοείαν και Καλοχρονίαν». «Τα κάλαντα οι Μωμοέρ’, τα Φώτα οι Ποπάδες, να σαν εκείνεν τη μάναν, που εκ’ έμορφους νυφάδες».

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου

10.00 – 13.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Σαρακατσάνικα εδέσματα και πίτες – Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων θα υποδεχθεί τον κόσμο στο κονάκι που θα στήσει, προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα και πίτες. Πιστοί στη μακραίωνη παράδοσή τους οι Σαρακατσάνοι του τόπου μας παρουσιάζουν ένα νόστιμο δείγμα της διατροφικής τους κουλτούρας στέλνοντας σε όλους τις δικές τους γιορτινές ευχές.

21.30 – Λέσχη Κομοτηναίων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Alma Libre διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά, εκδήλωση με θέμα «Αποχαιρετώντας τον χρόνο με ένα τάνγκο 7». Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθούν οι μουσικοί καλλιτέχνες: Νικόλαος Αναδολής (πιάνο) και Χριστίνα Ράπτη (βιολί), καθώς και το χορευτικό ζευγάρι Νάντια Χρονίδου και Γιάννης Σαπατόρης από τη Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου

10.00 – 11.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – «Καλή χρονιά, χρόνια πολλά, χαρούμενη, χρυσή Πρωτοχρονιά». Η Φιλαρμονική της Αιγείρου του Δήμου Κομοτηνής, υποδέχεται μουσικά τον καινούργιο χρόνο. Γεμίζει το κέντρο της πόλης με πρωτοχρονιάτικες μελωδίες και ήχους, και εύχεται σε όλους καλή ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά.

12.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλης Μαρωνείας και Κομοτηνής γιορτάζουν τη Γέννηση του Χριστού με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Μέσα από χαμόγελα και χαρούμενες φωνές θα μας μεταφέρουν τις χριστουγεννιάτικες δράσεις των ενοριών τους.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου

11.00 – κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Τα κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Κομοτηνής και Μελέτης δημιουργούν καλλιτεχνικά, ζωντανεύοντας τον Άγιο Βασίλη, με συνοδοιπόρους και βοηθούς το παιχνίδι, το τραγούδι και το όνειρο! Γιορτάζουν τον ερχομό του νέου χρόνου, κάνοντας βόλτα στο καρουζέλ, διασκεδάζοντας με το κλόουν, το ξωτικό και παίρνοντας δώρα από τον Αϊ-Βασίλη.