9
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος.

Ο Δήμος Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, και οι εταίροι Δήμοι Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών, διένειμαν στους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD), κοτόπουλο, μοσχάρι, φέτα, ρύζι, όσπρια, και σχολικά είδη.

Στην Κομοτηνή οι δικαιούχοι ήταν 2.500 άτομα, ενώ στην προηγούμενη διανομή ήταν 1.500. “Το γεγονός είναι χαρακτηριστικό της αύξησης δυστυχώς των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας”, σχολιάζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής, κ. Νίκος 1Σωτηρακόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο το θετικό στοιχείο του προγράμματος, οτι δηλαδή “είναι ανοιχτό συνέχεια, και οποτεδήποτε κάποιος συμπολίτης περιέλθει σε τέτοια οικονομική κατάσταση που να πληρεί το βασικό κριτήριο του ετήσιου εισοδήματος κάτω των 3.000 ευρώ, μπορεί να συμπεριληφθεί στις λίστες των δικαιούχων”. Ο κ. Σωτηρακόπουλος παράλληλα υπογραμμίζει την ποιότητα των προϊόντων: “Ελέγχουμε σχολαστικά την ποιότητα όλα των προϊόντων, εγώ ο ίδιος επιβλέπω τη διαδικασία για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και της ασφάλειας των συνδημοτών μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά. Οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν την ιδιότητα του δικαιούχου, θα πρέπει να απευθυνθούν είτε στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων τους είτε στα ΚΕΠ.

Πάντως, ο κ. Σωτηρακόπουλος επισημαίνει οτι ακόμη και εκείνοι οι συμπολίτες που έχουν εισόδημα άνω των 3.000 ευρώ αλλά εξακολουθούν να διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, έχουν τη δυνατότητα να στηριχθούν από προγράμματα του Δήμου, ο οποίος με ιδία μέσα εξυπηρετεί ανάγκες εξασφάλισης τροφίμων, διάθεσης ειδών ρουχισμού, ακόμη και παροχής μαγειρεμένων γευμάτων (σίτισης). Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες αυτής της κατηγορίας θα πρέπει να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής. Ο Αντιδήμαρχος απευθύνει ευχαριστίες στους εθελοντές-χορηγούς των εν λόγω πολιτικών του Δήμου, που προσφέρουν τρόφιμα, ρούχα, ακόμη και έπιπλα.

Οι παραπάνω ενέργειες που διεκπεραιώνονται μέσω ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων, θα συνεχιστούν και το προσεχές διάστημα και μέχρι τέλος του έτους.

6“Αυτές οι δράσεις αποτελούν κάποιας μορφής αντιμετώπιση κατά το δυνατόν της φτώχειας συνανθρώπων μας. Όλοι καταλαβαίνουμε οτι τα προβλήματα δεν λύνονται, απλώς δίνεται μια κάποια ανακούφιση στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες. Και βέβαια θα το ξαναπώ, όπως όλοι νομίζω συμφωνούμε, οτι η καταπολέμηση της φτώχειας πρέπει να γίνει με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τονίζει καταληκτικά ο κ. Σωτηρακόπουλος.