Με τον Αλεξανδρουπολίτη Γιάννη Γιαγουρτά να παίζει μπροστά στον πρώτο του δάσκαλο Δημήτρη Σβυντρίδη, και να τον κάνει να αισθάνεται υπερήφανος που ο μαθητής του διαπρέπει στο εξωτερικό, ξεκίνησε επισήμως χθες 5/5 το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στο Ίδρυμα Παπανικολάου στην Κομοτηνή.

Την ικανοποίησή της που το εγχείρημα καθιερώνεται ως ένας καλλιτεχνικός θεσμός υψηλότατου επιπέδου, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Νατάσσα Λιβεριάδου.

Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το Φεστιβάλ, καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Κομοτηναίος σολίστ και συνθέτης, Δημήτρης Σβυντρίδης, συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσοι συμπράττουν τα τελευταία χρόνια στην οικοδόμηση του θεσμού.

Το παρών και φέτος έδωσε ο αεικίνητος και δημιουργικός Πρόεδρος του συνδιοργανωτή Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιος Γκόλγκαρης, στυλοβάτης της όλης προσπάθειας, τονίζοντας πως το Φεστιβάλ αποτελεί πια πετυχημένο θεσμό.

Ο Γιάννης Γιαγουρτάς, που ζει στη Χάγη, δήλωσε ιδιαίτερη τιμή που εμφανίζεται στην περιοχή απ’ όπου κατάγεται, και χάρισε στο κοινό μια υπέροχη κιθαριστική βραδιά.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ