Ένα … “διαφορετικό” θεατρικό προϊόν, που όμως θα αποκηρύσσει τη … “διαφορετικότητα” της αναπηρίας, σκοπεύουν να δημιουργήσουν τα ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, Καβάλας, Σερρών, Βέροιας, Κοζάνης και Ιωαννίνων που απαρτίζουν το Δίκτυο ΔΗΠΕΘΕ Εγνατίας Οδού.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η σύσταση θεατρικών ομάδων που θα αποτελούνται από ανθρώπους με αναπηρία και μη, με σκοπό την κατάδειξη της πλήρους ισότητας των ΑμεΑ στις κοινωνίες.

Ο προγραμματισμός των σχετικών δράσεων “επικυρώθηκε” από τους Προέδρους των εν λόγω που από την Παρασκευή 16/6 συναντώνται στην Κομοτηνή ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο της συνεργασίας τους.

Χθες Σάββατο 17/6, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη στο Δημαρχείο, όπου τους υποδέχτηκε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου.

Τη σημασία και την προστιθέμενη αξία της δημιουργίας και της προσφοράς των ΔΗΕΠΕΘΕ, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, συγχαίροντας τους υπεύθυνους των συνεργαζόμενων ΔΗΠΕΘΕ, ενθαρρύνοντας τη σύμπραξή τους, αλλά και ευχόμενος αυτή να αποτελέσει “οδηγό” για ανάλογες κινήσεις και από άλλα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας.

Το … zoom στη διαφορετικότητα των κινητικά αναπήρων αλλά προδήλως ισότιμων πολιτών πολιτών, εκ μέρους των ΔΗΠΕΘΕ, ανακοίνωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (ηθοποιός και σκηνοθέτις), Ελένη Δημοπούλου.

Για το ιστορικό της συνεργασίας των έξι ΔΗΠΕΘΕ (εδώ και δύο έτη), το προφίλ και τους στόχους της, μίλησε ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μαυροκεφαλίδης.

  • Φωτό: Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, στο γραφείο του, πλαισιωμένος από τους Προέδρους των ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Νίκο Μαυροκεφαλίδη, Κοζάνης Θέμη Λιάκο, Ιωαννίνων Αλέκα Μπακαλοπούλου και Κομοτηνής Σοφίας Μενεσελίδου, τον Αντιπρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Φίλιππο Παπανικολάου, και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ελένη Δημοπούλου.