Το ελληνικό ντοκιμαντέρ «StringLESS-Στρίγγλες», παραγωγής 2017, προβάλλει την Κυριακή 12/11 και ώρα 20:00 η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης.
Είσοδος ελεύθερη.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΦΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣΟ Βαγγέλης Φάμπας και ο Άγγελος Κοβότσος, από την αρχή, και χωρίς καμιά οικονομική ενίσχυση, προσέγγισαν το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα “StringLESS”, που με βάση τη Θεσσαλονίκη δημιουργεί και ερμηνεύει μέσα από ένα ποικίλο ρεπερτόριο, με μοναδικό εργαλείο την ανθρώπινη φωνή.
Οι «StringLESS-Στρίγγλες» είναι μια ταινία με πολλή και καλή μουσική, που αναζητά και διερευνά τη γυναικεία ταυτότητα. Το κουβάρι της ιστορίας των «Στριγγλών» ξετυλίγεται στη διάρκεια τριών χρόνων. Δυσκολίες, εμπόδια, έριδες, γέννες, ακόμη και θάνατοι, σημάδεψαν την ύπαρξη αυτού του σχήματος, που ενώ έχει τη λογική και την πειθαρχία της ομάδας, ταυτόχρονα ακτινοβολεί και την προσωπικότητα της κάθε μιας από τις έξι γυναίκες που συναποτελούν το σχήμα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ“Πρόκειται για μια παραγωγή που κυοφορήθηκε ανάμεσα στο 2014 και στο 2017, με πόνο και αγάπη, όπως κάθε τι που έρχεται στο φως για πρώτη φορά. Επιχειρούμε, εισχωρώντας στη καθημερινή ζωή αυτών των γυναικών, και παρακολουθώντας την προσωπική διαδρομή της κάθε μιας, να αναδείξουμε το ζήτημα της γυναικείας ταυτότητας με όχημα τη μουσική”, σημειώνουν οι δημιουργοί της ταινίας, η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, και τιμήθηκε με τη μαζική προσέλευση του κοινού (sold out και στις δυο προβολές), και με το Βραβείο Κοινού για ελληνική παραγωγή μεγάλου μήκους.
Στην ταινία συνέβαλαν με την ποιότητά τους σημαντικοί Έλληνες κινηματογραφιστές:
– Ο διευθυντής φωτογραφίας Δημήτρης Κορδελάς με την υπέροχη φωτογραφία του, ανέδειξε πρόσωπα και φυσικά τοπία (Ικαρία και Βωβούσα).
– Ο μοντέρ Γιάννης Κατσάμπουλας μέσα από ένα δημιουργικό μοντάζ ενίσχυσε τη δραματουργία της ταινίας.
– Ο μουσικοσυνθέτης και παραγωγός της ταινίας Βαγγέλης Φάμπας επιμελήθηκε τον με ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυσκολίες ήχο της ταινίας.