Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 του μηνός, στην Κομοτηνή, το 2ο Κιθαριστικό Φεστιβάλ Θράκης, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ) του Δήμου Κομοτηνής, και τη σύμπραξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα: https://inkomotini.news/%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%AE-2%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB-%CE%BA%CE%B9%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-15-17-%CE%B1/

Οι 100 φετινές συμμετοχές είναι διπλάσιες από την περυσινή διοργάνωση, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική που αναπτύσσει από πολύ νωρίς ο νέος αυτός σημαντικός πολιτιστικός θεσμός της Κομοτηνής και της ευρύτερης περιοχής, στοιχείο που επισήμανε με ικανοποίηση η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.  

Συγινημένος ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός δ/ντής του φεστιβάλ, κ. Δημήτρης Σβυντρίδης, αναφέρθηκε στη συνεισφορά του στην πολιτιστική ενίσχυση του τόπου.

Τη σημασία του Φεστιβάλ στην ακριτική περιφέρεια της Θράκης, επισήμανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, κ. Στέλιος Γκόλγκαρης.

Ο Κώστας Μακρυγιαννάκης, στάθηκε στο γεγονός οτι τα κιθαριστικά φεστιβάλ είναι “κύτταρα δημιουργίας”.

Ο Βασίλης Δίγκος, έκανε λόγο για “ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα”.

“Το φεστιβάλ της Κομοτηνής είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου”, επισήμανε ο Μιχάλης Σουρβίνος.