αρχείο λήψης (1)Παρουσίαση του εξωσκελετικού συστήματος ρομποτικής βάδισης EKSO Bionics, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη  Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα & Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ».

To EKSO GT   χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο σε άτομα με ΚΝΜ, ΑΕΕ, MS  και άλλα,  αποτελεί φερόμενο εξωσκελετικό σύστημα (wearable robotics suit) βάδισης.  Δρα αυτόνομα ως θεραπευτικό εργαλείο προσφέροντας όλα τα οφέλη της ορθοστάτησης  και βάδισης. Επίσης, το EKSO GT  με τη λειτουργία κυμαινούμενης υποβοήθησης του χρήστη (Variable Assist) αποτελεί σήμερα την επιτομή, παγκοσμίως, των ρομποτικών συστημάτων νευρολογικής αποκατάστασης καθώς μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο επανεκπαίδευσης βάδισης. Το EKSO GT αποτελεί σήμερα θεραπευτικό μέσο στα πλαίσια των υπηρεσιών που προσφέρουν τα Κέντρα Αποκατάστασης σε όλο τον κόσμο με προοπτικές τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει υποστηρικτική τεχνολογία για τον ίδιο τον χρήστη στην  καθημερινότητα του.
Στην παρουσίαση, το εξωσκελετικό σύστημα ρομποτικής βάδισης EKSO GT θα το δοκιμάσουν οι Παραολυμπιονίκες κ.  Μάκης Καλαράς και η κα. Σεμιχά Ριζάογλου, καθώς και άλλα μέλη του Συλλόγου.