Ρεμπέτικα, σμυρνέικα παραδοσιακά, βυζαντινά, έντεχνα ελληνικά και ξένα, swing και hard rock ακούσματα, θα πλημμυρίσουν την Κομοτηνή αύριο 20 και μεθαύριο 21 Ιουνίου.

Στο αρχαιολογικό μουσείο, στο εκκλησιαστικό μουσείο, στο πάρκο Αγίας Παρασκευής, στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου και στην πλατεία Βασιλέως Παύλου, ντόπιες μουσικές μπάντες θα προσφέρουν στον κόσμο (με ελεύθερη είσοδο) μελωδικές νότες δροσιάς υπό το φως της πανσελήνου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής (21/6 – η μεγαλύτερης διάρκειας μέρα του χρόνου).

Η Κομοτηνή, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ), δηλώνει δυναμικά παρών για έκτη συνεχόμενη χρονιά, μαζί με τριάντα περίπου ακόμη πόλεις της χώρας, σε μια διοργάνωση η οποία ξεκίνησε στην Ευρώπη το 1984, ενώ στην Ελλάδα έκανε την εμφάνισή της το 1999.

Τις πέντε μουσικές σκηνές που θα … δονήσουν την πόλη, και τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος – εθελοντικά – παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

«Ο πολιτισμός είναι το αντίδοτο στην κρίση», ανέφερε ο συντονιστής της δράσης στην Κομοτηνή Γιώργος Παπαλεξάνδρου, στον οποίον και ανήκει η αρχική ιδέα και πρόταση για τη συμμετοχή της Κομοτηνής στη Γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, η οποία υιοθετήθηκε και καθιερώθηκε από τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής.

Στη δράση συμπράττει και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης – Europe Direct, η υπεύθυνη του οποίου Λουίζα Σαλτσίδου-Ματεοσιάν, έκανε λόγο για “μια πολύ καλή ευκαιρία για τον κόσμο να βγει και να απολαύσει μουσική”.