Η υπόθεση αφορά τα γεγονότα της επετείου του Πολυτεχνείου του 2012 στην Κομοτηνή – Δικάζονται τρία τότε μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Κομοτηνής, μετά από μήνυση του τότε υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής.

Σε ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διαμηνύοντας ότι «οι λαϊκοί και αντιφασιστικοί αγώνες δεν καταστέλλονται και δεν ποινικοποιούνται», ζητά «να αθωωθούν οι τρεις αγωνιστές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την προσεχή Τρίτη 15/11/2016, εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης, η υπόθεση των τριών αγωνιστών, τότε μελών του Φoιτητικού Συλλόγου Νομικής Κομοτηνής, για τα γεγονότα που  έλαβαν χώρα κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 2012, στην Κομοτηνή.

Τα τρία τότε μέλη του Φ.Σ. Νομικής Κομοτηνής, κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε ο Μ.Σ. (τότε υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής και στέλεχος της ΟΝΝΕΔ).

Την ημέρα που οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης τιμούσαν, τέσσερα χρόνια πριν, στους δρόμους του αγώνα τους νεκρούς της εξέγερσης ενάντια στην τυραννία, τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτίμησαν να δείξουν το πραγματικό αποκρουστικό τους πρόσωπο. Συγκεκριμένα, κατά την κατάθεση του στεφάνου του Φ.Σ. Νομικής, μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ χαιρέτησε ναζιστικά προκαλώντας τα ριζωμένα στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων αντιφασιστικά αισθήματα.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αποφάσισαν ότι η ιστορική μνήμη επιτάσσει να απομακρυνθούν οι εξυμνητές της Χούντας από τον χώρο. Διατράνωσαν ότι οι αιματοβαμμένοι αγώνες του Πολυτεχνείου δεν αποτελούν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για όλους όσους εξέθρεψαν τον ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα, σφιχταγκαλιάζονται με τον τσεκουροφόρο Βορίδη και τον αλησμόνητο Μπαλτάκο, ενθυμούμενοι να επιδείξουν τα όψιμα αντιχουντικά τους αισθήματα!

Τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής θέλησαν να μετατρέψουν την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης σε μια αναπαράσταση της Χούντας, γεγονός που προκάλεσε την οργή του κόσμου. Οι ηχηρές αποδοκιμασίες των παρευρισκομένων, κατέστησαν σαφές ότι οι ναζιστικές πρακτικές, ο ρατσισμός και φασισμός, δεν έχουν χώρο στον λαό και τη νεολαία!

Η «πληρωμένη απάντηση» από πλευράς ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην κατακραυγή την ημέρα εκείνη της αγωνιζόμενης φοιτητικής κοινότητας, των συνδικάτων και των οργανώσεων του κινήματος, ήταν να στοχοποιηθούν τρία μέλη της ΕΑΑΚ στη Νομική και της Τοπικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ροδόπη. Πρόσωπα γνωστά για την ενεργό δράση, που πρωτοστάτησαν σε όλες τις μάχες του προηγούμενου διαστήματος, μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, αλλά και στην αντιρατσιστική-αντιφασιστική πάλη.

Η συγκεκριμένη μήνυση που υποβλήθηκε το 2012, εντάχθηκε σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να διαχυθεί ο φόβος σ’ όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται, τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά, με νύχια και με δόντια, απέναντι στις κανιβαλικές πολιτικές των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και του Κεφαλαίου.

Η καταστολή, η κατατρομοκράτηση, και η σπίλωση αγωνιστών του νεολαιίστικου και εν γένει μαζικού κινήματος, είναι μέρος αυτής της συνολικής προσπάθειας. Πιστή στην ίδια πολιτική, και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στο όνομα της «αριστεράς» δεν διστάζει να ξυλοφορτώσει συνταξιούχους, να συλλάβει αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας.

Η ανυπότακτη νεολαία όμως δεν σκιάζεται, δεν τρομοκρατείται, και δεν συκοφαντείται. Δίνει το «παρών» στη μάχη της γενιάς της για καλύτερη ζωή, κόντρα στο μαύρο μέλλον που της ετοιμάζουν.

Ήρθε η ώρα ο φόβος ν’ αλλάξει στρατόπεδο!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης καλεί τους νεολαίους και τους εργαζομένους σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Κομοτηνής, την Τρίτη 15/11/2016, στις 9 π.μ.

Οι λαϊκοί και αντιφασιστικοί αγώνες δεν καταστέλλονται και δεν ποινικοποιούνται!

Να αθωωθούν οι τρεις αγωνιστές!»