Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Μέριμνας ατόμων με νοητική υστέρηση “Άγιοι Θεόδωροι” Κομοτηνής, όταν κατά τη διάρκεια της 37ης εκδήλωσης κοπής Βασιλόπιτάς τους, η πρόεδρος κ. Νατάσα Λιβεριάδου ανακοίνωσε οτι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η χρήση της Στέγης τους, της οποίας τα έργα ανέγερσης – με ίδιες δαπάνες και δωρεές πολιτών – έχουν πλέον περατωθεί. Ο σύλλογος αρχικά φιλοξενούνταν στο ειδικό σχολείο Κομοτηνής, και τα τελευταία χρόνια του έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Κομοτηνής ο παλαιός παιδικός σταθμός του Ροδίτη.

Νατάσα Λιβεριάδου: “Η πολυετής προσπάθειά μας ευοδώνεται” 

Όλα αυτά τα χρόνια επώνυμοι και ανώνυμοι Κομοτηναίοι συνέβαλαν με τις προσφορές τους και την ενεργοποίησή τους ώστε βήμα-βήμα να συγκεντρώνεται κάθε φορά το απαιτούμενο ποσό, με αποτέλεσμα σήμερα, η μονάδα υποστηριζόμενης διαβίωσης – στέγη του συλλόγου, σε οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, να είναι μια πραγματικότητα.

Νατάσα Λιβεριάδου: “Το όνειρό μας πραγματώνεται”

Η Στέγη μέχρι το τέλος του 2018 θα αποκτήσει και τους τρεις πρώτους οικίσκους διαμονής, δυναμικότητας 3-4 ατόμων ο καθένας, ενώ συνολικά θα κατασκευαστούν οκτώ τέτοιοι οικίσκοι.

Το ευχάριστο νέο έδωσε πανηγυρικό τόνο στην εκδήλωση, με τον ευλογούντα τη Βασιλόπιτα, αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Ιατρίδη, να εξαίρει το έργο του συλλόγου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ