Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Μέριμνας ατόμων με νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι» Κομοτηνής, όταν κατά τη διάρκεια της 37ης εκδήλωσης κοπής Βασιλόπιτάς τους, η πρόεδρος κ. Νατάσα Λιβεριάδου ανακοίνωσε οτι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η χρήση της Στέγης τους, της οποίας τα έργα ανέγερσης – με ίδιες δαπάνες και δωρεές πολιτών – έχουν πλέον περατωθεί. Ο σύλλογος αρχικά φιλοξενούνταν στο ειδικό σχολείο Κομοτηνής, και τα τελευταία χρόνια του έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Κομοτηνής ο παλαιός παιδικός σταθμός του Ροδίτη.

Νατάσα Λιβεριάδου: «Η πολυετής προσπάθειά μας ευοδώνεται» 

Όλα αυτά τα χρόνια επώνυμοι και ανώνυμοι Κομοτηναίοι συνέβαλαν με τις προσφορές τους και την ενεργοποίησή τους ώστε βήμα-βήμα να συγκεντρώνεται κάθε φορά το απαιτούμενο ποσό, με αποτέλεσμα σήμερα, η μονάδα υποστηριζόμενης διαβίωσης – στέγη του συλλόγου, σε οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, να είναι μια πραγματικότητα.

Νατάσα Λιβεριάδου: «Το όνειρό μας πραγματώνεται»

Η Στέγη μέχρι το τέλος του 2018 θα αποκτήσει και τους τρεις πρώτους οικίσκους διαμονής, δυναμικότητας 3-4 ατόμων ο καθένας, ενώ συνολικά θα κατασκευαστούν οκτώ τέτοιοι οικίσκοι.

Το ευχάριστο νέο έδωσε πανηγυρικό τόνο στην εκδήλωση, με τον ευλογούντα τη Βασιλόπιτα, αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Ιατρίδη, να εξαίρει το έργο του συλλόγου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Advertisement