– Παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας σολίστες, όπως ο Στ. Γκόλγκαρης, ο Ευ. Μπουντούνης, ο Μιχ. Σουρβίνος και η Μ. Ραζή, θα “μαγέψουν” τους Θρακιώτες.

Ξεπερνούν τους 150 οι κιθαριστές από όλη την Ελλάδα που πρόκειται να εμφανιστούν στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, στις 5-7 Μαΐου, στην Κομοτηνή, που διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού με τη σύμπραξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, και το οποίο πλέον αποτελεί θεσμό πανευρωπαϊκού επιπέδου.

Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, το εμπνευσμένο από παραδοσιακά μουσικά θέματα της Θράκης, “Θρακιώτικο Κοντσέρτο”, του γνωστού Έλληνα συνθέτη και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ, Δημήτρη Σβυντρίδη, με σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη και Μιχάλη Σουρβίνο.

Επίσης για πρώτη φορά, θα εμφανιστούν οι Κιθαριστικές Ορχήστρες Θράκης, Ανατολικής Μακεδονίας, Καβάλας και Δράμας, που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, υπό τη Διεύθυνση του μεγάλου δασκάλου της κιθάρας Βαγγέλη Μπουντούνη, και σολίστ την Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Κιθαριστικής Ακαδημίας Παρνασσού, Μάρω Ραζή.