Ενθαρρυντική η ανταπόκριση των επαγγελματιών – και όχι μόνο – στην εθελοντική αιμοδοσία της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης.

Η καθιερωμένη ετήσια εθελοντική αιμοδοσία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων νομού Ροδόπης και του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Η ανταπόκριση των επαγγελματιών ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική και ενδεικτική των αποθεμάτων ανθρωπιάς που παρ’ όλες τις αντιξοότητες της εποχής εξακολουθούν να διαθέτουν σε αφθονία όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης.

Ενδεικτικό είναι το σημείωμα του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών νομού Ροδόπης, το οποίο αναφέρει: «Σε χρόνια οικονομικής κρίσης, άρα απογοήτευσης των επαγγελματιών, η συνήθεια της προσφοράς στον συνάνθρωπο δεν ατόνησε. Οι επαγγελματίες, οι καθημερινοί μας φίλοι στις αγορές μας, ήταν εκεί να προσφέρουν και φέτος το αγαθό της ζωής. Παράδειγμα σπουδαίο, που νέα παιδιά, περαστικά απ’ την πλατεία, οι φοιτητές της πόλης μας, παρατήρησαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Ανέβηκαν στη μονάδα και αιμοδότησαν δίπλα στους Κομοτηναίους για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Περήφανοι άλλη μια χρονιά για τους Ανθρώπους-επαγγελματίες μας. Περήφανοι και γι’ αυτά τα παιδιά, τους φοιτητές στην πόλη μας που μεγαλώνουν δίπλα μας και προσλαμβάνουν την Ανθρωπιά δίπλα μας. Διπλό το έργο σας και φέτος αγαπητοί μας επαγγελματίες Εθελοντές Αιμοδότες».

Συμπαραστάτης στο έργο των εθελοντών αιμοδοτών ήταν και φέτος ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής», τα μέλη του οποίου ενημέρωναν τους συμπολίτες μας για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ,κατά ευτυχή συγκυρία, δίπλα από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας βρισκόταν και ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι» που πραγματοποιούσε το πασχαλινό του bazaar.