Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και η απάντηση των αυτοαπασχολούμενων» διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματοβιοτεχνών Κομοτηνής.

Ομιλητής ήταν ο Θόδωρος Κοντογεωργίου, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ο οποίος μίλησε για την αδήριτη ανάγκη μαζικής ενεργοποίησης των υιών δυνάμεων της αγοράς απέναντι στις ισοπεδωτικές οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές.

«Η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματοβιοτεχνών Κομοτηνής συστάθηκε και πορεύεται τον δρόμο της αγωνιστικής και αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που δοκιμάζονται με ιδιαίτερη σκληρότητα από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, από τις συνέπειες της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Σαν σκοπό έχει την αφύπνιση του επαγγελματία και την καθοδήγησή του σε έναν αγώνα δραστήριο, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, απεργίες, και με οποιεσδήποτε άλλες μορφές», τονίζει ο κ. Λεωνίδας Ευστρατίου, εκπρόσωπος της συλλογικότητας.

Όπως συμπληρώνει, δε, «αντιδρούμε με 48ωρη απεργία στις 3 και Μαΐου για τα νέα μέτρα: 1) κούρεμα του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους 2) νέες μειώσεις επικουρικών συντάξεων 3) είκοσι χρόνια δουλειάς για την περιβόητη εθνική σύνταξη των 384 ευρώ 4) ξανά έκτακτη εισφορά και μάλιστα αυξημένη 5) νέα φορολογικά κλιμάκια και ΦΠΑ 24%».

Παράλληλα ο κ. Ευστρατίου υπογραμμίζει: «Κρύβουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων δεν θα έχει πρόσβαση σε προγράμματα και επιδοτήσεις αφού οι προυποθέσεις θα είναι απαγορευτικές. Και επειδή μόνο το 7% των αυτοαπασχολούμενων είναι γραμμένο στα σωματεία του, επιθυμούμε ένα πιο δυνατό συνδικαλιστικό κίνημα».

Ταυτόχρονα καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που «ήδη καλλιεργούν το έδαφος για συμβιβασμό και διάλογο», και καταθέτει την απαίτηση για «φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και φοροελαφρύνσεις στα λαϊκά νοικοκυριά».