20140921_122013[1]

Από τους On-Bikes και το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ

Τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου και της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη, αναδείχθηκαν στη διάρκεια των δράσεων των OnBikes και του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Μέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Εκθέσεις, ενημερωτικές ομιλίες και ποδηλατοβόλτα αποσκοπούσαν στην ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενθάρρυνση των πολιτών να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους το ποδήλατο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και τα πόδια τους!

Το ίδιο μήνυμα μετέφερε και στις δηλώσεις τους ο επικεφαλής των OnBikes Άνθιμος Σεβδυνίδης ο οποίος παράλληλα διαπίστωσε ότι οι Κομοτηναίοι ολοένα και περισσότερο υιοθετούν στην καθημερινότητά τους το ποδήλατο.

Στην λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αναφέρθηκε ο οδηγός του Αστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Μουτεσίδης , ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής επιδιώκεται” να μην υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση στους δρόμους” με την κυκλοφορία των αστικών.

ι

Στo πλαίσιο των δράσεων λειτούργησε έκθεση φωτογραφιών από την λέσχη LEO -Θράξιππος , για την ιστορία του ποδηλάτου, ενώ αναμνηστικά μπλουζάκια διανεμήθηκαν στο χώρο του Ηρώου, από το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής ΑΕ. Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκαν με ποδηλατοβόλτα , με την καθοδήγηση των On Bikes. Επιπλέον το Αστικό ΚΤΕΛ προσέφερε δωρεάν μετακίνησή, με τα μίνι bus, για δύο ώρες, ανήμερα του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

20140921_120656[1]

20140921_120215[1]

20140921_115523[1]