Το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα χτιστεί σε οικόπεδο εμβαδού 27 στρεμμάτων (διπλάσιο από το υπάρχον “Σισμανόγλειο”), εντός συνολικής έκτασης 92 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή του παλαιού στρατιωτικού αεροδρομίου, όπισθεν της Σχολής Αστυφυλάκων και έναντι της βιοτεχνίας “Αλίπαστα Πασχαλίδη”, με σημείο πρόσβασης από τον δρόμο Κομοτηνής-Σώστη.

Θα είναι δυναμικότητας 210 κλινών, θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, και θα διαθέτει διεθνή πιστοποίηση.

Θα αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα τροφοδοτείται με φυσικό αέριο.

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ύψους 55 εκ. ευρώ, αφορά την οικοδόμηση και τον ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό του νοσοκομείου.

“Ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό η δημόσια υγεία στον νομό Ροδόπης”, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά την επίσκεψή του στο σημείο όπου θα ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του υπάρχοντος “Σισμανόγλειου” Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη, το νέο Νοσοκομείο της πόλης θα είναι “το καλύτερο της χώρας”.

Το παρακάτω σχετικό απόσπασμα είναι από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Φιλιππίδηςπαρουσιάζοντας τον απολογισμό του πρώτου έτους της θητείας του.