ΜΩΡΟ– Το μεσημέρι έμαθε πως ήταν έγκυος, και το βράδυ γέννησε!

Τη Δευτέρα η νεαρή γυναίκα ένοιωσε την κοιλιά της ελαφρώς πρησμένη. Δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, αλλά τις επόμενες μέρες παρατήρησε μεγαλύτερο φούσκωμα. Επικοινώνησε με τον γυναικολόγο της πιθανολογώντας από κοινού με τον σύζυγό της οτι ίσως να έχει μείνει έγκυος, αφού ήταν κάτι που επιθυμούσαν.

Την Πέμπτη το ζευγάρι επισκέφθηκε τον γυναικολόγο, ο οποίος έκπληκτος διαπίστωσε διαστολή τραχήλου δύο εκατοστών, και το ίδιο βράδυ η γυναίκα έφερε με φυσιολογικό τοκετό στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους τριών κιλών!

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο της, παλαιότερα τέτοια περιστατικά ήταν συχνότερα, αλλά στις μέρες μας σπανίζουν. Και συμβαίνουν όταν η γυναίκα έχει πολυκυστικές ωοθήκες, με συνέπεια να εμφανίζει αραιομηνόρροια, δηλαδή κύκλο μεγαλύτερο των 35 ημερών (μέχρι και δύο-τριών μηνών, και σε ακόμη πιο εξαιρετικές περιπτώσεις μέχρι και εξαμήνου), και διάστημα κύκλου μη σταθερό. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό το σύμπτωμα, σε συνδυασμό με τα κολπικά ροζ υγρά και τις ροδόχροες κολπικές εκκρίσεις (κηλίδες αίματος) της εξέλιξης της εγκυμοσύνης, έκαναν την κοπέλα να πιστέψει οτι έχει εμμηνόρροια. Το όντως παράδοξο είναι οτι κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου της κύησης η μητέρα δεν αισθάνθηκε το έμβρυο να κλωτσάει.

Για κυριολεκτικό Δώρο Θεού, έκανε λόγο ο τρισευτυχισμένος σύζυγος και πατέρας κ. Αρχοντής Γκουτέλας.