Πρόστιμο 20 ευρώ θα επιβάλλεται από τους τροχονόμους σε όσους οδηγούς της Κομοτηνής από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου θα σταθμεύουν κατά μήκος των οδών από όπου διέρχεται ο ποδηλατόδρομος, χωρίς τη χρήση της σχετική κάρτας.

Η κάρτα κοστίζει 0,30 ευρώ και δίνει το δικαίωμα στάθμευσης για μισή ώρα, ενώ απαγορεύεται η χρήση περισσότερων από μιας, σε συνέχεια, καρτών.

Το μέτρο θα ισχύει από τις 08:00 ως τις 15:00, και από τις 17:00 ως τις 21:00, εκτός από τις Κυριακές και τις αργίες, και ήδη έχουν “μοιραστεί” προειδοποιητικές κλήσεις.

Η εφαρμογή του μέτρου σε συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής και του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ήταν έτοιμο από τις αρχές Δεκεμβρίου αλλά αποφασίστηκε να ισχύσει μετά τις γιορτές για να μη διαταραχθεί η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της πόλης.

Για όσους χρειάζονται χώρο στάθμευσης για περισσότερο χρόνο από μισή ώρα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής κ. Δημήτρης Πολιτειάδης εξέφρασε την πεποίθηση οτι ενδείκνυται η χρήση του μεγάλου πάρκινγκ παραπλεύρως του Ιδρύματος Παπανικολάου (περιοχή πρώην Νομαρχίας).

“Πρόκειται για ένα μέτρο που στόχο έχει την υποβοήθηση της αγοράς της πόλης και την ανακούφιση του κέντρου από τον κυκλοφοριακό όγκο. Δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα και είναι προφανές αυτό, και πιστεύω πως όλοι μας θα το σεβαστούμε”, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Πολιτειάδης, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα και τη συνήθεια … “καβατζώματος” θέσεων στάθμευσης με … σκαμπό και άλλα αντικείμενα, ενέργεια για την οποία ο ΚΟΚ προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα.