Για 7η χρονιά η δραστήρια Λέσχη 4Χ4 Κομοτηνής, διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή της «Rodopi Unlimited Jeeping», προσφέροντας την ευκαιρία στους φίλους της τετρακίνησης να ζήσουν μοναδικές στιγμές οδηγώντας στην ορεινή Ροδόπη.

Η Λέσχη 4Χ4 Κομοτηνής συγκαταλέγεται στις δυναμικότερες στην Ελλάδα αριθμώντας 35 ενεργά μέλη.

«Το 4Χ4 ως αυτοκίνηση αλλά και ως φιλοσοφία προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Είναι ένα πάντρεμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της φύσης», τονίζουν οι λάτρεις του εν λόγω σπορ.

Έτσι και το “Rodopi Unlimited Jeeping”, συνδυάζει τόσο το αγωνιστικό στοιχείο όσο βεβαίως και – κυρίως – το τουριστικό. «Στόχος μας είναι να προβάλλουμε τον τόπο μας», σημειώνει ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Γιώργος Τζαμπαζλής.

RUJ

Θα υπάρξουν δύο κατηγορίες διαδρομών: η Extreme, με αυτοκίνητα αγωνιστικά, και η Light, με οχήματα δρόμου κυρίως. Σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να συμμετάσχουν περί τα 25 πληρώματα από Ξάνθη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Βουλγαρία και Τουρκία, που θα φιλοξενηθούν στις παραχωρηθείσες από το ΚΤΕΛ Ροδόπης, «Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας».

Εντυπωσιακή ήταν η αποψινή πρώτη συνάντηση διοργανωτών και συμμετεχόντων στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής – δείτε πως την κατέγραψε η κάμερα του Νίκου Μποντρότσου:

Αύριο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί με εκκίνηση από τα Σύμβολα, οι οδηγοί των τετρακίνητων θα διανύσουν 50 χιλιόμετρα ορεινής διαδρομής σε περίπου 6,5 ώρες.

Μεθαύριο Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, στην πίστα του Τυχηρού που έχει παραχωρηθεί στη Λέσχη από τον Δήμο Κομοτηνής εδώ και πολλά χρόνια, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση επίδειξης της δυναμικής των οχημάτων μέσα στο δάσος.

«Θα είναι κάτι πραγματικά εντυπωσιακό» προϊδεάζει ο κ. Τζαμπαζλής, που δεν κρύβει ότι σκοπός των πρωτοβουλιών της Λέσχης είναι «να μπορέσουμε να κάνουμε τη διοργάνωση αυτή θεσμό και να καταστήσουμε την Κομοτηνή «πρωτεύουσα» της τετρακίνησης που θα προσελκύει φέρει κόσμο τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό».

Στην κάμερα του inkomotini.gr μίλησαν ο κ. Τζαμπαζλής και ο ταμίας της Λέσχης, κ. Μάριος Λάσκος, δίνοντας λεπτομέρειες για τη διοργάνωση και εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Δήμο Κομοτηνής, την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης και τους χορηγούς, χωρίς τη στήριξη των οποίων η διοργάνωση θα ήταν αδύνατο να πραγματωθεί.