Τη δημιουργία ομάδας πρώην ποδοσφαιριστών που υπό το σύνθημα «Δημιουργούμε Μαζί» θα διεκδικήσει τη διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης ενόψει των επόμενων εκλογών (τον Φεβρουάριο του 2018), υπό συνθήκες, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων κ. Μιχάλης Κακουλίδης.

Και ποιες αυτές οι – αναγκαίες – συνθήκες; Οι εξής δύο:

α) η αλλαγή του καταστατικού της Ένωσης, η τροποποίηση του οποίου έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Γαβριηλίδη να εκλεγεί στη θέση του προέδρου μολονότι σύμφωνα με τον κ. Κακουλίδη είναι απόφοιτος δημοτικού και ενώ αυτό προ της τροποποίησης προέβλεπε οι υποψήφιοι πρόεδροι να είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και

β) η αλλαγή του τρόπου εκλογής του εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου της, όπου οι εκλέκτορες σύμφωνα με τον κ. Κακουλίδη, ψηφίζουν υποχρεωτικά … και τους εννέα υποψηφίους, διαφορετικά το ψηφοδέλτιο τους λογίζεται ως άκυρο!

Για να επέλθουν όμως αυτές οι συνθήκες, απαιτείται είτε η παρέμβαση της Πολιτείας, είτε καταρχήν η σύμφωνη στάση του 1/3 των σωματείων προκειμένου να προκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση, και κατόπιν, η υιοθέτηση των εν λόγω θέσεων από τα μισά εξ αυτών. 

Σε μια συνέντευξη Τύπου – «ποταμό», που έδωσε ο κ. Κακουλίδης, κάλεσε «όποια μέλη του σημερινού Δ.Σ. έχουν φιλότιμο να παραιτηθούν», και μίλησε για ανάγκη κάθαρσης και εξυγίανσης του χώρου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ροδόπης, εκτοξεύοντας ευθείες βολές κατά του προέδρου της τοπικής ΕΠΣ κ. Μάνου Γαβριηλίδη.

Έκανε λόγο για «κατεστημένο», «βούρκο», «σαπίλα», «αυταρχισμό», «τραμπουκισμό», «παραδικαστικό κύκλωμα», «αδιαφάνεια» και «εξόντωση σωματείων, παικτών και παραγόντων», και γνωστοποίησε πως:

α) έχει ήδη προσφύγει στο ΣΔΟΕ με αφορμή τον τελευταίο οικονομικό απολογισμό της ΕΠΣ, ύψους 100.000 ευρώ, ο οποίος, όπως υπογράμμισε, κατ’ «ομολογία» του κ. Γαβριηλίδη, στηρίζεται σε λογιστικά τρικ…

β) θα ενημερώσει σχετικώς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, για τον οποίο εκτίμησε οτι «έχει τσαγανό για να σπάσει αποστήματα».

γ) θα ζητήσει ενημέρωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΣ.

«Ασκώ διοίκηση δεν σημαίνει κάνω ότι γουστάρω», τόνισε ο κ. Κακουλίδης, που εγκάλεσε ακόμη τη διοίκηση της ΕΠΣ για τον τρόπο λειτουργίας του κυλικείου στις εγκαταστάσεις της στην περιοχή του Κοσμίου. «Υπάρχουν πολλά μεμπτά σημεία στο θέμα αυτό», είπε, και υποστήριξε: «Ποτέ δεν είδαμε στους οικονομικούς απολογισμούς έσοδα από το κυλικείο. Δεν ξέρουμε υπό ποια μορφή αυτό λειτουργεί». Επιπλέον, όσον αφορά αυτές καθαυτές τις γηπεδικές υποδομές, οι οποίες ενοικιάζονται στα σωματεία, διεμήνυσε πως «με νέα διοίκηση στην ΕΠΣ, δεν θα πληρώνει ενοίκιο καμιά ομάδα».

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων απαριθμώντας συγκεκριμένα περιστατικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πόλεμο που δέχεται όπως είπε την τελευταία πενταετία η ομάδα του και ο ίδιος, «επειδή οι απόψεις μου στηρίζονται σε στοιχεία και ενοχλούν, δημιουργούν πρόβλημα στους διοικούντες την ΕΠΣ». Σε ένα από αυτά τα περιστατικά, όπως κατήγγειλε, αφού επισήμανε στο facebook το γεγονός ότι σε αγώνα της μεικτής ΕΠΣ νέων στην Καβάλα οι νεαροί παίκτες σιτίστηκαν μόνο με ένα σάντουιτς, η διοίκηση της ΕΠΣ όχι μόνο επέβαλε ποινές και πρόστιμα στον ίδιο και στην ομάδα του, αλλά έδιωξε και από την αποστολή τον παίκτη Χρήστο Βεργίδη που έκανε … like στο συγκεκριμένο ποστάρισμα.

Για τα καταγγελλόμενα από τον ίδιο τεκταινόμενα, ο κ. Κακουλίδης άσκησε κριτική και στους παράγοντες των σωματείων, δικαιολογώντας τους πάντως, καθώς όπως είπε τελούν υπό τον φόβο εκδικητικής, στοχευμένης αντιμετώπισής τους από τη διοίκηση της ΕΠΣ, με ορισμούς διαιτητών και παρατηρητών που εκτελούν εντολές της!

Τούτων δοθέντων, ο κ. Κακουλίδης απηύθυνε εμμέσως πλην σαφώς κάλεσμα αντίδρασης στους παράγοντες των ομάδων, λέγοντας: «Ξέρω οτι οι παράγοντες είναι αηδιασμένοι με το σύστημα που επικρατεί, οτι πιστεύουν πως “ο Μάνος δεν πέφτει, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”, όμως σκοπός δεν είναι να “πέσει ο Μάνος” αλλά να αλλάξει η υπάρχουσα νοοτροπία».

Τέλος, «φωτογράφησε» και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο τοπικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, όπως π.χ. του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, και του δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Γιάννη Σταυρίδη.

Δείτε το βίντεο με τις καταγγελίες του κ. Κακουλίδη: