– Μετά την «υιοθεσία» του από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ).

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το μουσείο, κατέστησαν τα τελευταία χρόνια ανέφικτη τη λειτουργία του μουσείου.

Η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, και ο Πρόεδρος του ΜΟΚ κ. Στέφανος Κούκλαρης.
Η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, και ο Πρόεδρος του ΜΟΚ κ. Στέφανος Κούκλαρης.

Έτσι, το διοικητικό συμβούλιο του ΜΟΚ, πρότεινε την παραχώρησή του στη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, η οποία και με τη θετική ανταπόκριση του Δημάρχου κ. Γιώργου Πετρίδη, ανέλαβε να δώσει ζωή στο μουσείο, το οποίο με τα σπουδαία εκθέματά του, του 18ου και 19ου αιώνα, αποτελεί κοιτίδα του πολιτισμού και της λαογραφίας της Θράκης.

Η ΔΚΕΠΠΑΚ, μετά και από την ομόφωνα θετική στάση του δημοτικού συμβουλίου κατά τη χθεσινή του (14/12) συνεδρίαση, αναλαμβάνει την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και των δαπανών συντήρησης, καθώς και τη διάθεση προσωπικού ώστε το μουσείο να είναι επισκέψιμο κάθε μέρα, από τις 09:00 ως τις 13:00, και τα Σαββατοκύριακα κατόπιν ραντεβού, όπως ενημέρωσε η Πρόεδρός της κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

Η παραχώρηση αφορά την περίοδο ως τη λήξη της θητείας της διοίκησης του Δήμου, διάστημα κατά το οποίο το μουσείο θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών.

Στους χώρους του μουσείου, το οποίο στεγάζεται στα αρχοντικά Πεΐδη και Ψαρά επί της οδού Αγίου Γεωργίου, φυλάσσονται μεταξύ άλλων, προσωπικά αντικείμενα του γεννημένου στη Γρατινή Κομοτηνής, Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου του από Τραπεζούντος, αγιογραφίες, παραδοσιακές φορεσιές, κεντήματα, οικοσυσκευές από ασήμι, χαλκό, ξύλο και πηλό, γεωργικά εργαλεία, σύνεργα παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Οι πόρτες του μουσείου ανοίγουν από σήμερα 15/12, και ο Πρόεδρος του ΜΟΚ κ. Στέφανος Κούκλαρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, τόνισε οτι τα μέλη του Ομίλου, σε εθελοντική βάση, θα συνεισφέρουν επικουρικά το έργο της ΔΚΕΠΠΑΚ.