Στο ραδιόφωνο του “Παρατηρητή της Θράκης”, στην Κομοτηνή, και στη δημοσιογράφο Νατάσσα Βαφειάδου, μίλησε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Μεταξύ άλλων ο Βουλευτής επισήμανε πως «ο τεμαχισμένος χώρος των δυνάμεων της προοδευτικής μεταρρύθμισης δεν οδηγεί πουθενά», και δήλωσε σχετικά: «Δεν με βρίσκει σύμφωνο η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού».

%ce%b9%ce%bb%cf%87%ce%b1%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b7-2Για μια ακόμη φορά τόνισε ότι είναι υπέρμαχος «του να πορευτούμε με αυτά που μας ενώνουν και όχι να αναδεικνύουμε συνεχώς ό,τι μας χωρίζει», ενώ όπως πρόσθεσε εμφατικά, «υπηρετώ τις αρχές μου χωρίς να είμαι κολλημένος σε δόγματα και πολιτικές δογματισμού». Χαρακτηριστικά, δε, συμπλήρωσε: «Λέω την άποψή μου δημόσια και με παρρησία χωρίς να υπολογίζω το πολιτικό κόστος».

Αναφερόμενος στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως «ο Κυριακός Μητσοτάκης είναι μετριοπαθής μεταρρυθμιστής πολιτικός αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να παρακολουθήσει τις αρχές του η σημερινή ΝΔ».

Ακόμη, τόνισε πως «υπάρχει μεγάλη ανάγκη οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που πιστεύουν στην ενωμένη Ευρώπη και τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, να πείσουν την κοινωνία για την αναγκαιότητα της πολιτικής τους πρότασης».

%ce%b9%ce%bb%cf%87%ce%b1%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b7-3Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ αποδοκίμασε τη ρητορική του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος όπως υπογράμμισε, «με τις τοποθετήσεις του για χριστιανούς και μουσουλμάνους βουλευτές, και για έλλειμμα εκπροσώπησης της Ροδόπης στα κέντρα αποφάσεων, αναπαράγει έναν πολωτικό και διχαστικό πολιτικό λόγο που δεν βοηθά την τοπική κοινωνία, ούτε την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και ευημερίας στη Θράκη».

Καταλήγοντας τόνισε: «Θεματοφύλακας της δημοκρατικής ομαλότητας της περιοχής είναι οι πολίτες της Θράκης. Ούτε ο Ευριπίδης, ούτε ο Ιλχάν. Είναι οι ίδιοι οι πολίτες».

Δείτε το σχετικό βίντεο: