«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα διεκδικήσει τον ρόλο εκείνου που αναζητά με άγχος τη δικαίωση. Η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη που θα διατυπώσει ένα βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας. Η υπεύθυνη δύναμη που θα ξαναχτίσει όσα γκρεμίστηκαν, και θα εγγυηθεί την οριστική ρήξη με το παλιό και τη μετάβαση στη νέα εποχή». Στη βάση αυτή στηρίζεται η λογική της προεκλογικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τους εμπνευστές της.

Στην πρώτη απεικόνιση της καμπάνιας εμφανίζεται μια κασέτα που φέρνει στο μυαλό «old school» καταστάσεις, «οι οποίες θα μας οδηγήσουν και πάλι σε ασφαλή λιμάνια μέσα από μία στιβαρή διακυβέρνηση», όπως τονίζεται από τη ΝΔ, και εξηγείται ο συμβολισμός: «Η πρώτη της πλευρά της κασέτας αποτυπώνει το χθες. Το κόκκινο του κρατισμού, των ιδεοληψιών και του “χθες”. Των δυνάμεων που μας οδήγησαν στο γκρι της μιζέριας. Η άλλη πλευρά είναι η πλευρά της επόμενης ημέρας. Η πλευρά του “αύριο”. Αυτή που αποτυπώνει το μπλε της Πατρίδας, το οποίο μέσα από το πορτοκαλί των Μεταρρυθμίσεων και των Αλλαγών, οδηγεί νομοτελειακά σε μια δημιουργική ημέρα για τη χώρα».

Το αντίστοιχο σποτ, διάρκειας 26 δευτερολέπτων, σύμφωνα με τη ΝΔ «ενισχύει το κεντρικό σύνθημα. Έμφαση δίνεται στην παρουσίαση των σημαντικότερων προβλημάτων που προκάλεσε η απελθούσα κυβέρνηση των επτά μηνών, και παράλληλα δίνεται το σύνθημα της εκκίνησης της προσπάθειας για την επόμενη ημέρα της χώρας με τη λέξη “ΞΕΚΙΝΑΜΕ”».

Προς το τέλος του video αναφέρεται η προαναγγελία «Περισσότερα στις 6 Σεπτεμβρίου», στοιχείο που προοιωνίζεται ότι αυτή η ημερομηνία θα αποτελέσει κομβικό  σημείο της προεκλογικής εκστρατεία του κόμματος.