Στη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας απέδωσε την αναγκαιότητα να προχωρήσει, τηρώντας και τις σχετικές οδηγίες του υπουργείου παιδείας, στη μη έγκριση του Τμήματος Αισθητικής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής, και μολονότι η λειτουργία αυτού ξεκίνησε κανονικά από την αρχή της χρονιάς, ο Περιφερειακός Δ//ντής Εκπ/σης ΑΜ-Θ κ. Παναγιώτης Κεραμάρης, δεχόμενος στο γραφείο του τις πέντε μαθήτριες που ξαφνικά μένουν «στον αέρα», και χαρακτηρίζοντας «δικαιολογημένες» τις αντιδράσεις τους.

«Η ελληνική κοινωνία δεν έχει καταλάβει εδώ και πέντε χρόνια σε τι οικονομική κρίση είμαστε, νομίζει ότι είμαστε σε αυτόματο πιλότο, ότι έχουμε μια συσκευή που βγάζει χρήματα και μπορούμε να λειτουργούμε όπως πριν πέντε χρόνια. Δυστυχώς πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα», ανέφερε εμφατικά ο κ. Κεραμάρης, και επικαλέστηκε και τη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία απαιτούνται το λιγότερο δώδεκα μαθητές για να συσταθεί κάποιο τμήμα, αν και αυτό δεν είναι το απόλυτο κριτήριο, αφού ο ίδιος όπως σημείωσε, έχει εγκρίνει τη λειτουργία τμημάτων με λιγότερους μαθητές, ακόμη και με … έναν (Γ΄ Λυκείου, Δομικών Έργων, ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης).

Ο κ. Κεραμάρης δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο «διάσωσης» του Τμήματος Αισθητικής του ΕΠΑΛ Κομοτηνής, αποδεχόμενος πάντως ότι αυτά τα θέματα θα πρέπει η Πολιτεία να τα έχει λυμένα εγκαίρως και όχι να καθυστερούν λόγω π.χ. των εκλογών.

Οι πέντε νυν μαθήτριες του Τμήματος Αισθητικής, μαζί με μέλη του συλλόγου αποφοίτων του σχολείου, επέδωσαν στον κ. Κεραμάρη επιστολή διαμαρτυρίας με την απαίτηση τη συνέχιση των σπουδών τους, τονίζοντας πως ούτε συναφείς ειδικότητες υπάρχουν στο σχολείο για να μεταπηδήσουν, ούτε και στο ΙΕΚ μπορούν να εγγραφούν, καθώς στο ΙΕΚ γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου, σε αντίθεση με το Εσπερινό ΕΠΑΛ όπου φοιτούν άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει τις λυκειακές σπουδές τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο.