Δύο νέα βιβλία έχει εκδώσει ο Σύνδεσμος Φίλων Μουσείου Καραθεοδωρή Κομοτηνής.

Το ένα, υπό τον τίλο “Η ιστορία του Μουσείου Καραθεοδωρή”, αναφέρεται σε όλη τη δεκαπενταετή διαδρομή του μουσείου, από τη σύλληψη της ιδέας από τον σκαπανέα της υπόθεσης Αθανάσιο Λιπορδέζη, μέχρι και σήμερα που βρισκόμαστε ante portas από τη μετεγκατάσταση του μουσείου στην ανακαινισμένη Τσανάκλειο Σχολή.

Το έτερο, υπό τον τίτλο “Το δέντρο των Καραθεοδωρήδων”, αναφέρεται στις ζωές και στα επιστημονικά επιτεύγματα, πέραν του Κωνσταντίνου, και των υπόλοιπων μελών της οικογενείας.

Οι δύο εκδόσεις παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι ο κ. Λιπορδέζης και ο σύμβουλος του Μουσείου Καραθεοδωρή, Νίκος Λυγερός.

Μάλιστα ο συγγραφέας κ. Λιπορδέζης, έχει αφιερώσει την “Ιστορία του Μουσείου Καραθεοδωρή”, στον σύμβουλο του Μουσείου κ. Νίκο Λυγερό, εξαίροντας την καθοριστική συμβολή του στην πολυετή και επίμοχθη προσπάθεια.

Ενόψει δε της διάλεξης που θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 19:30 στη “Λέσχη Κομοτηναίων” ο κ. Λυγερός, με θέμα «Η συμβολή του Μουσείου Καραθεοδωρή Κομοτηνής στον ρόλο της Θράκης ως γεωστρατηγικού πόλου της Ελλάδας και του Ελληνισμού», ο κ. Λιπορδέζης έπλεξε το εγκώμιό του.

Ο κ. Λυγερός από την πλευρά του, έδωσε μια πρόγευση των όσων θα αναπτύξει στη διάλεξή του.