Η Λία Γκαγκά από το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, “αναπαράστησε” το θρυλικό γλυπτό που ανακαλύφθηκε στη Σαμοθράκη και εκτίθεται από το 1884 στο Μουσείο του Λούβρου. 

Με 24 μαθητές της Β’ και της Γ’ Λυκείου, συμμετείχε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην εκπαιδευτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στο πλαίσιο του προγράμματος Euroscola.

Στην αίθουσα “Louise Weiss” του Ευρωκοινοβουλίου, οι νεαροί εκπρόσωποι της ΑΜ-Θ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με συνομηλίκους τους από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους και στα ζητήματα που τους απασχολούν, και να εκφράσουν τις σκέψεις και τις προσδοκίες τους για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η ελληνική μαθητική αποστολή από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, παρουσίασε και πρόβαλε την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, παρουσίαση που περιλάμβανε δρώμενο με θέμα τη Νίκη της Σαμοθράκης και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων των συμμετεχόντων.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην αποστολή επιλέχθηκαν έπειτα από γραπτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Τους συνόδευσαν, δε, οι εκπαιδευτικοί Μερόπη Κωνσταντινίδου του ΓΕ.Λ. Δοξάτου, Κωνσταντινιά Τζεντέμη του 1ου ΓΕ.Λ. Αλεξανδρούπολης, και Βασιλική Φούρναρη του 2ου ΓΕ.Λ. Αλεξανδρούπολης.

Με μήνυμά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Παναγιώτης Κεραμάρης, συγχαίρει «θερμά τους μαθητές και τις συνοδούς εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, για το ενδιαφέρον, τη δημιουργικότητα και τη συνέπεια που επέδειξαν ώστε να εκπροσωπηθεί επάξια η Περιφέρειά μας και να αναδειχθεί ο τόπος μας στο εξωτερικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».