Μια ακόμη ενημερωτική εκδήλωση για τους γονείς πρωτίστως, αλλά και για τους προπονητές και τα στελέχη της Ακαδημίας ΠΑΟΚ Κομοτηνής, πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του κοινωνικού προγράμματος του ΟΠΑΠ «Αθλητικές Ακαδημίες», το οποίο απευθύνεται στις 125 αξιολογημένες και επιλεγμένες από τον ΟΠΑΠ Ακαδημίες όλης της Ελλάδας, υπό τον γενικό τίτλο «Ενημερωνόμαστε – Επικοινωνούμε – Μαθαίνουμε Όλοι Μαζί».

Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, η Ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής συνεργάστηκε με εκείνη του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων η οποία απαρτίζεται από παιδιά του δικέφαλου.

«Στόχος μας είναι να ανεβάζουμε συνεχώς το επίπεδο της παρεχόμενης εκ μέρους μας αθλητικής παιδείας και κατάρτισης», τόνισε ο προπονητής της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ Κομοτηνής κ. Ανέστης Σπυριάδης, υπογραμμίζοντας ότι οι συγκεκριμένες δράσεις είναι χρήσιμες και εποικοδομητικές.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και η προπονήτρια του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων, κ. Κατερίνα Λισγάρα, επισημαίνοντας την ανάγκη επιμόρφωσης των εμπλεκομένων στις αθλητικές ακαδημίες.

Για τη σημασία του πρωινού γεύματος, μίλησε ο διατροφολόγος κ. Δημήτρης Πατίκας, σημειώνοντας ότι δυστυχώς τα περισσότερα παιδιά δεν καταναλώνουν πρωινό ενώ θα έπρεπε, καθώς τους βοηθά και στις αθλητικές και στις σχολικές επιδόσεις.

Για το πώς τα παιδιά μπορούν να είναι υγιή και χαρούμενα, μέσα από ισορροπημένες σχέσεις με τις οικογένειες και τις ομάδες τους, μίλησε η ψυχολόγος κ. Φωτεινή Παπαγιάννη, εντοπίζοντας παράλληλα, τόσο το θέμα των απαιτήσεων των γονιών από τα παιδιά όσον αφορά τις αθλητικές διακρίσεις, όσο και το ζήτημα της εμπιστοσύνης των γονιών προς τους προπονητές.

Στη σωματική υγεία και ακεραιότητα των παιδιών, και κυρίως στα ατυχήματα του καλοκαιριού, αναφέρθηκε η παιδίατρος κ. Παναγιώτα Καρανάνου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ