Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, «κηρύσσοντας» και επισήμως την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, με το σύνθημα «Η Ροδόπη θα παίξει ρόλο – Ένας για όλους και όλοι για έναν».

Ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε εαυτόν «από τους εμπειρότερους ενεργούς πολιτικούς που όταν θα μιλήσουν θα ακουστούν», και το γεγονός αυτό ως «κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί τοπικά και να χρησιμοποιηθεί και εθνικά».

Ταυτόχρονα, πρόβαλλε ως «διακύβευμα» των εκλογών για τη Ροδόπη την «ισόρροπη εκπροσώπηση χριστιανών και μουσουλμάνων», σημειώνοντας πως “όπως οι μουσουλμάνοι αυτονοήτως πρέπει να έχουν τους δικούς τους εκπροσώπους, έτσι θα πρέπει να έχουν και οι χριστιανοί τον δικό τους εκπρόσωπο”…!

Παράλληλα, ξορκίζοντας την ψήφο αγανάκτησης, την τιμωρητική ψήφο, την ψήφο διαμαρτυρίας, την αποχή και τη φυγή στα μικρά κόμματα, «νουθέτησε» τους εκλογείς τονίζοντας πως «ένα λάθος μπορεί να γυρίσει την περιοχή μας πολλά χρόνια πίσω».

Εξαίροντας, δε, την «εθνική προσπάθεια» της ΝΔ που είχε ως αποτέλεσμα όπως είπε «την αποτροπή της χρεοκοπίας, την αποφυγή της εξόδου από την ευρωζώνη και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος», υποστήριξε πως η γαλάζια παράταξη εγγυάται «με μεγαλύτερη ασφάλεια την επιτάχυνση της εξόδου από την κατάσταση που ζούμε».

Ερωτηθείς για τα πομακικά ζητήματα σημείωσε πως «η ελληνική πολιτεία πρέπει να είναι αυστηρή έναντι όλων αυτών που προσπαθούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του κράτους και να χειραγωγήσουν τους ελεύθερους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες».