Συνέντευξη Τύπου μέσω της οποίας επιχειρηματολόγησαν υπέρ του “όχι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, έδωσαν μέλη της επιτροπής υπέρ του “όχι”, και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Χαρακτηριστικά, δήλωσαν:

Μουσταφά Μουσταφά, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: “Το όχι είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας”.

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: “Αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αποφασίσει για τον λαό ερήμην του λαού. Το “όχι” θα πυροδοτήσει πανευρωπαϊκό κίνημα κατά των πολιτικών λιτότητας”.

Δημήτρης Χαρίτου, μέλος Ν.Ε. Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ: “Το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν αφορά την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ. Το “ναι” στο δημοψήφισμα θα δώσει την ευκαιρία σε όσους επί δεκαετίες μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα, να επιστρέψουν από την πίσω πόρτα.

Κώστας Βουζουκίδης, Συντονιστής Ροδόπης Ανεξάρτητων Ελλήνων: “Είναι πλασματικό το δίλημμα της παραμονής ή όχι στην ευρωζώνη. Με το “όχι” παραμένουμε στην ευρωζώνη, σταματάμε την επέλαση λιτότητας που επιβάλλουν Γερμανία και ΔΝΤ, και διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον. Ας σκεφτούμε τι υποστήκαμε ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια, κι ας μη δώσουμε σε κάποιους άφεση αμαρτιών”.

Νεκτάριος Δαπέργολας, επικεφαλής δημοτικής παράταξης Κομοτηνής “Σπάρτακος”: “Οφείλουμε να αντιδράσουμε στο κλίμα τρομοκράτησης και ποδηγέτησης της βούλησης του λαού. Η κυβέρνηση, παρά τα λάθη της, εδώ και πέντε μήνες έδωσε έναν πραγματικό και ειλικρινή διαπραγματευτικό αγώνα. Το “ναι” σημαίνει σίγουρο, επώδυνο, αργό θάνατο της χώρας. Το “όχι” είναι μονόδρομος”.

Θανάσης Γκαϊφύλλιας, τραγουδοποιός: “Τα τελευταία πέντε χρόνια η χώρα τελεί υπό διάλυση. Το δημοψήφισμα είναι μοναδική ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα και στους άλλους λαούς της νότιας Ευρώπης για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ας μη δειλιάσουμε”.

Μαρία Βασιλάκη, ελεύθερος επαγγελματίας: “Να ακουστεί ένα ξεκάθαρο “όχι” στην εξαθλίωση και στην καταστροφή της χώρας και του λαού”.