(VIDEO) Ελευθέρια Κομοτηνής 2015 – 16 μέρες γεμάτες εκδηλώσεις!

ΛΙΒΕΡΙΑΔΟΥ ΑΛΜΑΝΙΔΗΣ ΟΚ

…Ιστορικής Μνήμης, Συμμετοχικότητας, Πολιτισμού.

– ΟΛΕΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

eleftheria_afisa– Συναυλίες με Τσαλιγοπούλου-Λειβαδά, Τηγανούρια, Balkanatolia, Χίλια Χρόνια και Δε Μάρων Φάιβ, αθλητικά events, εκθέσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακοί χοροί, κ.ά.

Στις 2 Μαΐου ξεκινούν, και ολοκληρώνονται στις 17 του μήνα, οι φετινές εκδηλώσεις των «Ελευθερίων Κομοτηνής 2015».

Ως κεντρικός ομιλητής έχει προσκληθεί ο αναπληρωτής υπουργός δημόσιας τάξης και πρώην Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Γιάννης Πανούσης, ο οποίος στις 13/5 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ελευθερίες, Ασφάλεια, Δικαιοσύνη: Το τρίπτυχο της Δημοκρατίας».

Παρά την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κομοτηνής, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ), έχει ετοιμάσει μια εξαιρετικά πλούσια και περιεκτική σειρά εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν κατά τρεις ημέρες περισσότερο από το περσινό πρόγραμμα.

Ως αξιοσημείωτη καταγράφεται η συμβολή ως χορηγού των εταιρειών ΟΤΕ και COSMOTE, κυρίως λόγω της παντελούς απουσίας και άλλων επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να συνδράμουν, γεγονός που επισήμανε ερωτηθείσα σχετικώς, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, η οποία ευχαρίστησε με θέρμη τις εν λόγω εταιρείες και εκ μέρους του Δημάρχου. Παράλληλα η κ. Λιβεριάδου υπογράμμισε την αυτοδιάθεση συλλόγων, ομάδων, πολιτών, να συμπράξουν στις κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης, εξαίροντας το εθελοντικό τους πνεύμα.

Η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, Ν. Λιβεριάδου, με τον Περιφερειακό Δ/ντή ΟΤΕ, Β. Αλμανίδη.
Η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, Ν. Λιβεριάδου, με τον Περιφερειακό Δ/ντή ΟΤΕ, Β. Αλμανίδη.

ΟΤΕ και  COSMOTE στηρίζουν χορηγικά τα Ελευθέρια Κομοτηνής σταθερά από το 2006, στη βάση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της ευρύτερης αγαστής συνεργασίας με τη δημοτική αρχή. Ο Περιφερειακός Δ/ντής του ΟΤΕ κ. Βασίλης Αλμανίδης, ευχήθηκε «από του χρόνου να υπάρχουν περισσότεροι χορηγοί γιατί το αξίζει ο τόπος μας».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ JΙU JITSU και JUDO  ώρα: 12:00

Οι μαθητές-αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου «Δίας»-Budo Academy, με την επίβλεψη του υπεύθυνου προπονητή Αλέξανδρου Παρασίδη, παρουσιάζουν τεχνικές παιδικού-προπαιδικού Jiu Jitsu, αγωνιστικού Jiu Jitsu και Judo, παιδικής-προπαιδικής αυτοάμυνας, αυτοάμυνας ενηλίκων και αυτοάμυνας για γυναίκες.

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

«ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ»  ώρα: 21:00

Η αυλαία της σχολικής χρονιάς πέφτει… Η αυλαία του Μεγάρου της πόλης ανοίγει… Μαθητές, καθηγητές και γονείς του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής συναντώνται όλοι μαζί επί σκηνής στην καθιερωμένη ετήσια συναυλία τους για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Ένας «Μουσικός Περίπατος» σε έργα κλασικής, παραδοσιακής, έντεχνης ελληνικής και ξένης μουσικής, μαζί με έθνικ και τζαζ μελωδίες. Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής • Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS  ώρα: 10:00

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για να τους ενημερώσει για τις δράσεις του, προσφέροντας καφέ, διοργανώνοντας παράλληλα για τα παιδιά βιωματικά παιχνίδια.

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΦΗΣΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΒΡΗΚΑ» ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  ώρα: 20:00

Ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, με τη συνεργασία του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» και του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Εύξεινος Πόντος», διοργανώνει μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα τη μετανάστευση, την προσφυγιά και την ξενιτιά. Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής • Είσοδος Ελεύθερη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ “BALKANATOLIA”  ώρα: 21:00

Με τη διαπολιτισμικότητα να διακρίνει τη μουσική τους, οι “Balkanatolia” παίζουν μουσικά κομμάτια με επιρροές από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, αλλά και άλλες Βαλκανικές χώρες, επιδιώκοντας να στηρίξουν με τα έσοδα από τη συναυλία το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής.

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «…ΜΥΡΙΖΕ ΓΑΖΙΑ»

ΤΗΣ ΒΑΝΤΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ-ΒΟΥΤΣΑ  ώρα: 19:30

Το βιβλίο «…μύριζε γαζία» της Βάντας Παπαϊωάννου-Βουτσά παρουσιάζουν οι φιλόλογοι Σοφία Κιόρογλου και Άννα Μαρκούδη. Αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζει η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου.

Χώρος: Δημοτική Βιβλιοθήκη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ «ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ»  ώρα: 21:00

Το μουσικό σχήμα «ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ» ιδρύεται το 2008 μετά την επιτυχία του Κωνσταντίνου Κάλλια στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, όπου κέρδισε το 3ο Βραβείο. Το 2009 κυκλοφορεί από την Polymusic το πρώτο cd τους και το 2012 τα «ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ» συνεργάζονται με τον Β. Παπακωνσταντίνου στο τραγούδι «ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΚΡΗ», συμμετέχοντας μαζί του σε συναυλίες.

Μέλη του είναι οι: Κωνσταντίνος Κάλλιας (Μπάσο-πλήκτρα), Δημήτρης Πατσαβούδης (Φωνή), Στέλιος Παντίρης (Κιθάρα), Γιώργος Στραβουδούλης (Ντραμς) και Αλέξης Καδόγλου (Κρουστά).

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΠΥΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΠΑΝ ΓΑΖΑΡΙΑΝ  ώρα: 18:30

Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Όμιλος Αρμενίων Κομοτηνής διοργανώνει έκθεση πυρογραφίας του Στεπάν Γαζαριάν. Διάρκεια: 5-8 Μαΐου 2015 • Χώρος: Αίθουσα Εκθέσεων Ιδρύματος Παπανικολάου.

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ  ώρα:19:00

Από τον Σύλλογο Γυμναστηρίων Κομοτηνής και τα γυμναστήρια Whell and Still, Sport Fitness, Planetgym, Lady’s Fitness Club, Action Club, Sports Center και το χορευτικό τμήμα του Θρακικού Πνευματικού Ωδείου Κομοτηνής. Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

«Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ Ο ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ,

Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ (1926-1949)»  ώρα: 20:00

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος ο από Τραπεζούντος, η εθνική και εκκλησιαστική δράσις του (1926-1949)», που εκδόθηκε από τον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής και την Εταιρεία Θρακικών Ερευνών σε δεύτερη έκδοση ως 9ο Παράρτημα της «Θρακικής Επετηρίδας». Το βιβλίο παρουσιάζουν: ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Καραθανάσης και ο καθηγητής Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Φωτιάδης. Χώρος: Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου.

 «ΑΝΝΥ» ΤΟΥ THOMAS MEEHAN – ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  ώρα: 21:00

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής για δεύτερη χρονιά δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο είδος του μιούζικαλ, ανεβάζοντας τη γνωστή παράσταση «Άννυ». Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ παγκοσμίως. Η ιστορία ξεκινά όταν η Γκρέης Φάρελ, η γραμματέας του δισεκατομμυριούχου Όλιβερ Γουώρμπακς, επιλέγει ένα ορφανό κοριτσάκι για να φιλοξενηθεί στην έπαυλη του αφεντικού της. Για τη μικρή Άννυ που περνάει δύσκολα στο ορφανοτροφείο εξαιτίας της Μις Χάνιγκαν, της δεσποτικής διευθύντριας, η πρόταση αυτή τη μεταφέρει σε έναν κόσμο παραμυθένιο.

Γενική επιμέλεια: Σοφία Ιερωνύμου • Ενορχήστρωση: Νίκος Ιερώνυμος.

Πρωταγωνιστούν οι μαθητές:

Σοφία Πιστοφίδου, Γιάννα Χαριτίδου, Ιωακείμ Ιωακειμίδης, Εύα Νικολαΐδου, Χρύσα Αδαμακοπούλου και Βασίλης Φραντζόπουλος.

Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική από την τζαζ μπάντα του Σχολείου.

Χώρος: Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗ «SYSTEM@G»  ώρα: 12:00-15:00

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η «System@G» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης Ροδόπης δια του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων διοργανώνουν δράσεις κατά των διακρίσεων στο πλαίσιο της εθνικής πρωτοβουλίας Νέων «Δ+! Γίνε το + στα Δικαιώματά σου».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει live μουσική, χορό, street action, δρώμενα και αθλητικές δραστηριότητες των συμμετεχόντων φορέων, επιδαπέδια παιχνίδια, κουκλοθέατρο κατά των διακρίσεων, έκθεση με τα κολλάζ που δημιούργησαν οι μαθητές στο πλαίσιο της δράσης «Κάτι παίζει… με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», προβολή όλων των δράσεων και των προϊόντων της πρωτοβουλίας «Δ+! Γίνε το + στα δικαιώματά σου» (σποτ Δ+, βιντεάκια, final flash mob, υλικό από κάθε εβδομάδα δράσης).

Συμμετέχουν: Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά προβλήματα και Φίλων ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», Τοπική Ομάδα Δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κομοτηνή, «ΑΡΣΙΣ» Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων: Δομή Φιλοξενίας και Φροντίδας Ασυνόδευτων Παιδιών Αιτούντων Άσυλο στην Αλεξανδρούπολη.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου Μάθησης.

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

«ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ-ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ» ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 ώρα: 18:00-20:00 και 20:00-22:00

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής που αποτελείται από 12 μαθητές και υπεύθυνη για τη λειτουργία της είναι η Διευθύντρια του Γυμνασίου Δρ. Κερατσώ Γεωργιάδου παρουσιάζει το νέο θεατρικό έργο του καθηγητή Αγγλικών και Υποδιευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κώστα Μαυρίδη με τίτλο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα- Ταξιδιώτες στο χρόνο». Η σκηνοθεσία της παράστασης που θα παιχθεί δύο φορές αυθημερόν είναι του συγγραφέα του έργου, Κώστα Μαυρίδη.

Χώρος: ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής • Είσοδος Ελεύθερη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «Libertango- Zoe» – ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ  ώρα: 21:00

Η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει μια «Γιορτή» με τον τίτλο «Libertango». Οι δικές της συνθέσεις και διασκευές κάνουν παρέα με τους συνταξιδιώτες της «Γιορτής»: Astor Piazzola, Marianno Mores, Carlos Gardel, Angel Villondo, Nikolai Rimsky-Korsakov, Μάνο Χατζιδάκι, Μανώλη Χιώτη, Βασίλη Τσιτσάνη, Νίκο Γούναρη και Μιχάλη Σουγιούλ. Η «Γιορτή» μεγαλώνει με Παραδοσιακά Τραγούδια από Μ. Ασία, Βαλκάνια, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο και Αιγαίο. Στην παράσταση συμμετέχουν οι εξαίρετοι μουσικοί του “Zoe’s Sextet”: Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν), Ηλίας Αργυρόπουλος (πιάνο), Γιώργος Ρούλος (κόντρα-μπάσο), Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα), Κώστας Κωνσταντίνου (κιθάρα), Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά) και ερμηνεύει ο Θάνος Πολύδωρας.Την παράσταση «ντύνει» με χορογραφίες tango ο Σύλλογος “Alma Libre”.

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗ «SYSTEM@G»

 ώρα: 12:00-15:00

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η «System@G» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης δια του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων διοργανώνουν δράσεις κατά των διακρίσεων στο πλαίσιο της εθνικής πρωτοβουλίας Νέων «Δ+! Γίνε το + στα Δικαιώματά σου». Η εκδήλωση περιλαμβάνει live μουσική, χορό, street action, δρώμενα και αθλητικές δραστηριότητες των συμμετεχόντων φορέων, επιδαπέδια παιχνίδια, κουκλοθέατρο κατά των διακρίσεων, έκθεση με τα κολλάζ που δημιούργησαν οι μαθητές στο πλαίσιο της δράσης «Κάτι παίζει… με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», προβολή όλων των δράσεων και των προϊόντων της πρωτοβουλίας «Δ+! Γίνε το + στα δικαιώματά σου» (σποτ Δ+, βιντεάκια, final flash mob, υλικό από κάθε εβδομάδα δράσης).

Συμμετέχουν: Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά προβλήματα και Φίλων ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», Τοπική Ομάδα Δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κομοτηνή, «ΑΡΣΙΣ» Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων: Δομή Φιλοξενίας και Φροντίδας Ασυνόδευτων Παιδιών Αιτούντων Άσυλο στην Αλεξανδρούπολη.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου Μάθησης.

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΟΣΙΑ ΣΟΦΙΑ Η ΕΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΑΣΚΗΣΑΣΑ-“ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ”» ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ώρα: 20:00

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία με θέμα τον ασκητικό βίο της ΟΣΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ από τον Ιεροδιάκονο Χρήστο Κούρτη και προβολή ημίωρου ντοκιμαντέρ για τη ζωή της.

Χώρος: Αίθουσα Ιδρύματος Παπανικολάου.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ  ώρα: 20:30

Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους συγκροτήματα οι Σύλλογοι:

 • Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου
 • Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Μέσης
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Σαπών «ΤΑ ΚΑΣΣΙΤΕΡΑ»
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδιάς και Φίλων
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Κομοτηνής

Τα χορευτικά συγκροτήματα συνοδεύει το μουσικό σχήμα «ΟΡΦΕΑΣ».

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. ΚΑΙ ΤΟΝ «ΘΡΑΚΑ ΙΠΠΕΑ»

Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τον Π.Σ.Κ «ΘΡΑΚΑ ΙΠΠΕΑ» διοργανώνουν ποδηλατικό αγώνα δρόμου με την ονομασία «Τοπικό Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. αντοχής και ατομικής χρονομέτρησης».

Εκκίνηση αγώνα: Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ- «ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ»: ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ώρα: 12:00-15:00

Η δράση αποτελεί το τελικό event ενός κύκλου συζητήσεων, επαφών, εκδηλώσεων, ημερίδων και δραστηριοτήτων με θέμα «τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση των νέων μέσα από το δομημένο διάλογο», η οποία οργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και τη «System@G» σε συνεργασία με πολλούς συλλόγους της πόλης μας και την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Σκοπός να περάσει το μήνυμα ότι οι νέοι συμμετέχουν, δημιουργούν, αλληλεπιδρούν, διασκεδάζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο και μας προσκαλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις ιδέες, τον ενθουσιασμό και την ενέργειά τους.

Συμμετέχουν: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Κομοτηνής • Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ν. Ροδόπης • Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές (JEF) Κομοτηνής • Οικολογική Ομάδα Ροδόπης • Λέσχη «Leo» Θράξιππος Κομοτηνής • Όμιλος «Rotaract» Κομοτηνής • Ομάδα Νέων Γυναικών ΧΕΝ Κομοτηνής • Αερολέσχη Κομοτηνής • On Bikes Ποδηλάτες Κομοτηνής • Ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» • Όμιλος Φοιτητών Δ. Θράκης (Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης) • Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Κομοτηνής «Περιπλανώμενες Ψυχές» • Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής • Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης και Αγωγής «Επί Σκηνής». Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Ο ΥΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»

ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΖΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  ώρα: 19:30

Η Ομάδα βιβλιοπαρουσίασης του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, και σε συνεργασία με τη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής «Η Νότα» του Χρήστου Χατζόπουλου, παρουσιάζει το ιστορικό μυθιστόρημα της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Ο Ύπατος της Σμύρνης», παρουσία της συγγραφέως. Μέσω του συγκεκριμένου πολυφωνικού ιστορικού μυθιστορήματος παρουσιάζονται οι προσωπικότητες του αμφιλεγόμενου Ύπατου Αρμοστή Σμύρνης, την περίοδο 1919-1922, Αριστείδη Στεργιάδη, του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου, του ιδρυτή και διευθυντή του Ιωνικού Πανεπιστημίου Σμύρνης, Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και της σμυρνιάς δημοσιογράφου και πολεμικής ανταποκρίτριας που ακολούθησε τον Ελληνικό Στρατό στη μικρασιατική εκστρατεία, Έλδας Λαμπίση, καθώς και όψεις της σμυρναίικης ζωής πριν την Καταστροφή.

Τη βιβλιοπαρουσίαση πλαισιώνουν σμυρναίικα τραγούδια από την ορχήστρα της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Η Νότα».

Υπεύθυνη εκδήλωσης βιβλιοπαρουσίασης: Έφη Καραπούλη, φιλόλογος του 2ου Γυμνασίου.

Υπεύθυνος Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής «Η Νότα»: Χρήστος Χατζόπουλος, καθηγητής παραδοσιακής μουσικής, συνθέτης.

Χώρος: Αμφιθέατρο Ιδρύματος Παπανικολάου.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ: ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «Ο ΕΥΜΟΛΠΟΣ» ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΦΕΡΩΝ  ώρα: 20:00

Η Χορωδία Κομοτηνής «Ο Εύμολπος» τραγουδά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων δημιουργών και η Χορωδία Αλεξανδρούπολης-Φερών έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο.

Διεύθυνση: Σάκης Βαργεμτζίδης • Βιολί: Μαρία Κηπουρού.

Χώρος: Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ  ώρα: 20:30

Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους συγκροτήματα οι Σύλλογοι:

 • Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής
 • Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Ευόσμου Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου
 • Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»
 • Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών ν. Ροδόπης «ΔΡΩ»

Τα χορευτικά συγκροτήματα συνοδεύει το μουσικό σχήμα «ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ».

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΡΜΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΑΓΚΟΠ ΜΠΑΡΟΝΙΑΝ» ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ  ώρα: 21:00

Παρουσίαση του αρμενικού κωμικού θεατρικού έργου «Ήρωας ο εσώγαμπρος» από το αρμενικό  θεατρικό εργαστήρι «Αγκόπ Μπαρονιάν» της Φιλιππούπολης Βουλγαρίας, σε σκηνοθεσία Σιμόν Χατσμανιάν.

Το έργο παίζεται εξ ολοκλήρου στην αρμενική γλώσσα.

Χώρος: ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής • Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ώρα: 10:00

Οδηγοί-μέλη της Λέσχης 4Χ4 Κομοτηνής επιδεικνύουν τις δεξιοτεχνικές δυνατότητες τετρακίνητων αυτοκινήτων με τη συμμετοχή για πρώτη φορά πληρωμάτων Α.Μ.Ε.Α.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Χώρος: Λέσχη 4Χ4 Κομοτηνής στο Τυχηρό.

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. ΚΑΙ ΤΟΝ «ΘΡΑΚΑ ΙΠΠΕΑ»

Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τον Π.Σ.Κ «ΘΡΑΚΑ ΙΠΠΕΑ» διοργανώνουν ποδηλατικό αγώνα δρόμου με την ονομασία «Τοπικό Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. αντοχής και ατομικής χρονομέτρησης». Εκκίνηση αγώνα: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ON-BIKES ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  ώρα: 12:00

Με το σύνθημα «Η Ελλάδα ποδηλατεί! Η Κομοτηνή ποδηλατεί! Να είστε όλοι εκεί! Σας περιμένουμε!» οι On–Bikes! Ποδηλάτες Κομοτηνής διοργανώνουν μια μεγάλη και χαρούμενη γιορτινή ποδηλατοπορεία για να γεμίσει η Κομοτηνή με …ποδηλατοπαρέες! Αφετηρία: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  ώρα: 18:30

Η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής (Φ.Ο.Κ) εκθέτει τις φωτογραφίες των μελών της που συμμετείχαν στις φωτογραφικές συναντήσεις της Ομάδας. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 11:00-13:00 και 19:00-22:00.

Διάρκεια: 10-17 Μαΐου 2015 • Χώρος: Αίθουσα Καπναποθήκης.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΡΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ  ώρα: 19:00

Η «παρέα» των Θρακών Καλλιτεχνών, που, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συμμετέχουν στη γιορτή των Ελευθερίων της πόλης, εμπλουτίζεται με τη συμμετοχή καλλιτεχνών του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 11:00-13:00 και 19:00-21:00

Διάρκεια: 10-14 Μαΐου 2015 • Χώρος: Αίθουσα Εκθέσεων Ιδρύματος Παπανικολάου.

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ Lions «ΟΡΦΕΑΣ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ Leo «ΘΡΑΞΙΠΠΟΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ  ώρα: 19:30

Η Λέσχη Lions «Ορφέας» Κομοτηνής και η Λέσχη Leo «Θράξιππος» οργανώνουν, από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, ένα οδοιπορικό επιστροφής στο χρόνο και στο χώρο της πατρίδας μας, με εικόνες και ακούσματα. Χώρος: Αμφιθέατρο Ιδρύματος Παπανικολάου.

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ  ώρα: 20:30

Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους συγκροτήματα οι Σύλλογοι και τα Λύκεια:

 • 2ο Λύκειο Κομοτηνής
 • Πολιτιστικός Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γρατινής Δήμου Κομοτηνής «Ο ΓΡΑΤΙΝΟΣ»
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κοσμίου
 • Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου ν. Ροδόπης «Η ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΣ»
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδημής και Φίλων

Τα χορευτικά συγκροτήματα συνοδεύει το μουσικό σχήμα «ΟΡΦΕΑΣ».

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗΣ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΩΣΤΑ ΛΕΙΒΑΔΑ  ώρα: 21:30

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Κώστας Λειβαδάς, με συνοδοιπόρο τον σταθερό συνεργάτη τους Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου -μαντολίνο, κιθάρες, ενορχηστρώσεις- και τον Αργύρη Διαμαντή στα κρουστά, γιορτάζουν μαζί με την πόλη τα Ελευθέριά της, με ένα μουσικό πρόγραμμα ποιοτικών προδιαγραφών.

Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής • Είσοδος Ελεύθερη.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ώρα:18:00-20:00

H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία δημιουργεί δικό της περίπτερο ενημέρωσης και συζητά με το κοινό, αναδεικνύοντας την αξία του εθελοντισμού • Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ώρα: 20:00

Ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής ιδρύθηκε το 1972 και από την ίδια χρονιά άρχισε η λειτουργία του Τμήματος Χορωδίας και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής. Διευθυντές της χορωδίας υπήρξαν οι πρωτοψάλτες Κυριαζής Κυριαζής (1972-1974) και Γεώργιος Καραμάνης (1972-1979). Από το 1975 μέχρι σήμερα Διευθυντής και Χοράρχης είναι ο Αθανάσιος Σαλαμάνης. Από το 2008 ο Γρηγόριος Παπαγιάννης, από το 2010 ο Σάββας Παρασκευαΐδης και ο Χρήστος Κρεμαστάς και πρόσφατα ο Δημήτριος Λύτης είναι επίσης καθηγητές της Σχολής και Χοράρχες.

Χώρος: Αμφιθέατρο Ιδρύματος Παπανικολάου.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ  ώρα: 20:30

Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους συγκροτήματα οι Σύλλογοι:

 • Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Καλλίστης «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη
 • Πολιτιστικός Λαογραφικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Γρατινής
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Υφαντών «ΤΟ ΚΑΡΣ»

Τα χορευτικά συγκροτήματα συνοδεύει το μουσικό σχήμα «ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ».

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

«ΚΑΠΝΙΖΩ, ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ; ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ»-ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ «ΟΡΦΕΑΣ» ώρα: 9:00-13:00

Η δράση «Καπνίζω, αφορά μόνο εμένα; Οι επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος» διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της ΠΕ Ροδόπης «ΟΡΦΕΑΣ», τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής, το Σωματείο Ζυθεστιατόρων-Ψητοπωλών καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας Ροδόπης και το Σωματείο Καφεπωλών καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας Ροδόπης.

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΔΗ  ώρα: 10:30

Στο Μνημείο των Ηρώων, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αρχών της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και Τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  ώρα: 11:00

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  ώρα: 11:10

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΒΑΘΥΡΡΥΑΚΟΣ  ώρα: 19:00

Υποδοχή της Iεράς Εικόνας της Θεομήτορος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος και λιτάνευσή της μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα τελεστεί εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ  ώρα: 20:30

Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους συγκροτήματα οι Σύλλογοι:

 • Σύλλογος Εβριτών ν. Ροδόπης
 • Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Όμιλος Αρμενίων Κομοτηνής
 • Σύλλογος Ηπειρωτών ν. Ροδόπης «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ»
 • Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής
 • Σύλλογος Ποντίων ν. Ροδόπης «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ»

Τα χορευτικά συγκροτήματα συνοδεύει το μουσικό σχήμα «ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ».

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ  ώρα: 21:15

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ιωάννης Πανούσης είναι Καθηγητής Εγκληματολογίας, πρώην Πρύτανης του Δ.Π.Θ. και Επίτιμος Δημότης Κομοτηνής.

Χώρος: Αμφιθέατρο Ιδρύματος Παπανικολάου.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ-ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ  ώρα: 7:00

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ  ώρα: 10:30

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  ώρα: 11:15

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ώρα: 11:30

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ  ώρα: 20:30

Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους συγκροτήματα οι Σύλλογοι:

 • Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής «Μ.Ο.Κ.» – Α΄ Μέρος
 • Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας

«Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ»

 • Σύλλογος Κρητών ν. Ροδόπης «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»
 • Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών ν. Ροδόπης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
 • Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων
 • Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής «Μ.Ο.Κ.» – Β΄ Μέρος

Τα χορευτικά συγκροτήματα συνοδεύει το μουσικό σχήμα «ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ». Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ»  ώρα: 21:00

Οι «Κακές Συνήθειες», τοπικό ροκ συγκρότημα, παίζουν ελληνικό και ξένο ροκ. Το συγκρότημα αποτελούν οι: Απόστολος Μαρτσάς (Φωνητικά), Μάκης Πατρωνίδης (Κιθάρα), Ολύμπιος Αυτζηκόλιος, (Μπάσο), Τάσος Καπζάλας (Πνευστά), Ευάγγελος Γεωργίου (Ντραμς).

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

STREET ACTION ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  ώρα: 12:30-15:00

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι εθελοντικές του ομάδες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, πραγματοποιούν Street Action δράσεις, με θεατρικό δρώμενο και βιωματικές δραστηριότητες, για ενημέρωση στη σημασία της ελευθερίας της έκφρασης. Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

«ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1923 ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980»

– ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΛΜΠΑΝΙΔΗ  ώρα: 20:00

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες αθλητών, σκηνές αγώνων, έπαθλα αθλητών, αρχειακό υλικό συλλόγων και εφημερίδων της εποχής.

Επιμέλεια έκθεσης: Ευάγγελος Αλμπανίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.

«Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΟΔΟΠΗΣ AΠΟ ΤΟ 1946 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1973»

-ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η έκθεση περιλαμβάνει αρχειακό και φωτογραφικό υλικό από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους νομού Ροδόπης.

Επιμέλεια έκθεσης: Γενικά Αρχεία Κράτους ν. Ροδόπης.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 11:00-13:00 και 19:00-22:00.

Διάρκεια: 16-17 Μαΐου 2015 • Χώρος: Αίθουσα Καπναποθήκης.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ “IMAM BAILDI”  ώρα: 21:00

Οι “Imam Baildi” ανεβαίνουν στη σκηνή για να παρουσιάσουν μεταξύ άλλων και τα τραγούδια του τελευταίου δίσκου τους με τίτλο «III», που είναι το επιστέγασμα της μέχρι σήμερα επιτυχημένης πορείας τους.

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΒΟΛΤΕΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΠΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ώρα: 11:00-13:00

Ο Ιππικός Πολιτιστικός Όμιλος Κομοτηνής προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους

τη δυνατότητα εξοικείωσης με τα άλογα όπως επίσης και δωρεάν ιππικές βόλτες.

Χώρος: Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής.

KOMOTINI STREET RELAYS 2015 (ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ)

12 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ Τ.Ε.Φ.Α.Α.  ώρα: 17:00

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  ώρα: 18:30

«Μόνος σου πηγαίνεις πιο γρήγορα, αλλά μαζί με άλλους φθάνεις πιο μακριά» ή «Φτιάξε την τετράδα σου και έλα να τρέξεις για καλό σκοπό» είναι δύο από τα συνθήματα των Street Relays που πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη μας.

Στα Street Relays ταυτίζονται, και συνυπάρχουν ομαδικά και αρμονικά, ο αγωνιστικός και ο μαζικός αθλητισμός, σε έναν αγώνα δρόμου με τη συμμετοχή όλων (παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία κ.ο.κ.) και στόχο να αναδειχθεί ο αθλητισμός ως ένα σημαντικό εργαλείο άρσης κάθε είδους αποκλεισμού.

Τα έσοδα των συμμετοχών από τους αγώνες Street Relays θα αποδοθούν σε Κοινωφελές Ίδρυμα της Ροδόπης.

Συνδιοργανωτές: Δ.Π.Θ-Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής, Α.Σ. Αμε.Α ΗΡΟΔΙΚΟΣ, ΔΚΕΠΠΑΚ, Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Παράρτημα Κομοτηνής. Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

«ΔΕΚΑ ΣΚΗΝΕΣ ΖΩΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»  ώρα: 20:00

Το Εφηβικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου «Επί Σκηνής» παρουσιάζει τις «Δέκα σκηνές ζωής» που απεικονίζουν την ανάγκη των ανθρώπων για αγάπη, φιλία, έρωτα και το πόσο επίπονη είναι πολλές φορές η αναζήτησή τους.

Διδασκαλία: Μυρσίνη Λαντζουράκη.

Παίζουν: Γιάννης Γιανναράκης, Χρήστος Δαλκυριάδης, Νικόλας Θεοδώρου, Νικολέτα Καραμάνη, Ιωάννα Μεταλλίδου, Ιωάννα Προυσανίδου, Ελένη Τσαραμπουλίδη, Βίλμα Φραντζή και Νάνσυ Χηράκη.

Χώρος: ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής • Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΔΕ ΜΑΡΩΝ ΦΑΙΒ»  ώρα: 20:00

Οι «Δε Μάρων Φάιβ», έδρα των οποίων είναι η Μαρώνεια απ’ όπου πήραν και τ’ όνομά τους, αποτελούνται από τους Γιάννη Βασιλάκη, Μάνο Βασιλάκη, Στέλλα Χατζηγεωργίου, Ηλία Κουρούδη και Σταύρο Φανφάνη. Rock μπάντα από τις λίγες με ρεπερτόριο από τις εποχές του Woodstock μέχρι και σήμερα, αμιγώς αγγλόφωνο και πάντα ρευστό.

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood