«Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μεγάλο αγώνα για να παραμείνουμε στο ευρώ, να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα», δήλωσε ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Κομοτηνή τοπική ΝΟΔΕ του κόμματος. «Χάθηκαν πέντε πολύτιμοι μήνες χωρίς διαπραγματεύσεις», είπε επικρίνοντας την κυβέρνηση, και υποστήριξε ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι η παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Υπερθεματίζοντας ειδικότερα για τη Θράκη, ο κ. Κοντός υπογράμμισε: «Διακυβεύεται η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα. Μια αποδυναμωμένη Ελλάδα δεν μπορεί να στηρίξει τη γεωστρατηγική θέση της περιοχής και τους κατοίκους της». Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι τοπικοί συνάδελφοί του της μειονότητας τάσσονται υπέρ του «όχι», εκτίμησε πως «η μειονότητα καταλαβαίνει τα πλεονεκτήματα της Ε.Ε.». Τέλος, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «ψεύδεται επί πέντε μήνες τώρα».

Την κοινωνία “να αφυπνιστεί”, κάλεσε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ, Ντίνος Μορφακίδης.

«Αντισυνταγματικό, ύπουλο, παραπλανητικό και επικίνδυνο», χαρακτήρισε το ερώτημα του δημοψηφίσματος ο περιφερειακός σύμβουλος της «Περιφερειακής Αναγέννησης» Οντέρ Μουμίν, τονίζοντας πως «εμμέσως πλην σαφώς ρωτάνε την κοινωνία αν θέλει ή όχι να παραμείνουμε στο ευρώ». «Κανείς δεν μπορεί να δεχτεί νέα αντιλαϊκά μέτρα», πρόσθεσε, ωστόσο επισήμανε ότι «το «όχι» βάζει σε απόλυτο κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας». Ταυτόχρονα, επισήμανε πως «η μειονότητα ωφελήθηκε από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε.», ενώ σχολίασε με νόημα την αποφυλάκιση Κασιδιάρη και την επιλογή της κυρίας Θάνου ως νέας προέδρου του Αρείου Πάγου.

“Οι μικρομεσαίοι είναι πάντα οι πιο αδικημένοι”, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, ασκώντας κριτική στις κυβερνήσεις της ΝΔ.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας», τόνισε ο πολιτευτής της ΝΔ στη Ροδόπη Αχμέτ Ιδρίς, εκτιμώντας οτι «παίζονται πολλά παιχνίδια, δεν λένε την αλήθεια», και καλώντας τη μειονότητα «να σκεφτεί πως ήταν πριν, και πως μετά την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε.».