Στην τελευταία ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ με μοναδικό θέμα τον απολογισμό της διοίκησης, προσκλήθηκαν για ενημέρωση και κατάθεση γνώμης, και εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Το μέλος της πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως περιφερειακός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Χαρίτου, έδωσε το παρών, και στο σχόλιό του σημείωσε κατ’ αρχήν πως «οι Περιφέρειες συνέβαλαν στην υψηλή απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων μετά τη συμφωνία του καλοκαιριού που κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή πορεία και επέφερε σταθερό και ασφαλές οικονομικό περιβάλλον». Περαιτέρω, και εκτιμώντας πως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος από τους θεσμούς, έθεσε ως στόχο για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, τη «δυναμική επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας», και κατέθεσε την πρόθεση του κόμματός του να στηρίξει πρωτοβουλίες που θα αποσκοπούν:

– στην αντιμετώπιση των μεγάλων διαρθρωτικών προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα,

– στην αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της περιοχής με τη δυναμική των ελληνοβουλγαρικών οδικών αξόνων ώστε να ενεργοποιηθεί η «αναπτυξιακή εφεδρεία της περιοχής» όπως χαρακτήρισε τον τουριστικό τομέα,

– και στο να γίνει πράξη με απτά οφέλη για τους πολίτες η ανάδειξη του τόπου σε ενεργειακό κόμβο.