Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΦΩΣ στη Ροδόπη κ. Κώστας Ψωμιάδης, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Χαρίτου.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΦΩΣ στη Ροδόπη κ. Κώστας Ψωμιάδης, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Χαρίτου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο που επέβαλε το μονομερές και τεράστιο κούρεμα των τιμών των οικιακών φωτοβολταϊκών στέγης». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, στην ενημερωτική εκδήλωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενεργείας φωτοβολταϊκών στέγης, το μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος κ. Δημήτρης Χαρίτου, δεσμευόμενος να είναι σε συνεχή επαφή με τους τοπικούς εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης.

«Οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης δεν είναι στην ουσία επενδυτές και χρήζουν προστασίας. Παράγουν μόλις το 5% της συνολικής ενεργείας των ΑΠΕ που μοιράζεται σε πάνω από 40.000 νοικοκυριά, και δεν πρέπει να ενοχοποιούνται το ίδιο με τους μεγαλοπαραγωγούς ηλεκτρικής ενεργείας», σημείωσε ο κ. Χαρίτου, καταθέτοντας την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στις μειώσεις στις τιμές που επέβαλλε το ΥΠΕΚΑ και οι οποίες για τους πιο πολλούς φθάνουν το 40%».

Όσο για το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ που «ως πρόσχημα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση» όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρίτου, «για να μειώσει τις τιμές των φωτοβολταϊκών», μπορεί κατά τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπιστεί με ρυθμίσεις όπως «η κατάργηση της επιδότησης προς τους ιδιώτες μεγαλοπαραγωγούς ηλεκτρικής ενεργείας από φυσικό αέριο».