«Μουσουλμάνος δεν σημαίνει τρομοκράτης», είπε εμφατικά ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Σταμάτης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Κομοτηνή, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο προεκλογικής του επίσκεψης. Αναδράμοντας μερικά χρόνια πριν, κατά την περίοδο που είχε διατελέσει γ.γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ανέφερε ότι ο ίδιος έχει πολλούς καλούς φίλους μουσουλμάνους.

Ερωτηθείς μάλιστα για τη λεγόμενη μειονοτική ψήφο, για την οποία – όπως και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση – πολύς λόγος γίνεται, εξέφρασε την άρνησή του στον συγκεκριμένο διαχωρισμό των εκλογέων, τονίζοντας ότι «όλοι οι ψηφοφόροι είναι Έλληνες πολίτες».

«Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε όρθια τη χώρα», είπε ο κ. Σταμάτης υπερασπιζόμενος το έργο της κυβέρνησης, και χωρίς να εξαιρέσει τη διακυβέρνηση Καραμανλή, σημείωσε πως «το 2012 κληθήκαμε να σβήσουμε χρέη και υποχρεώσεις που συσωρεύτηκαν στη χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες».

Απαριθμώντας τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα, με την ολοκλήρωση του μνημονίου, την έξοδο στις αγορές με την παράλληλη υποστηρικτική ύπαρξη της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής, και τη διευθέτηση του χρέους με επιμήκυνση της αποπληρωμής του και χαμηλά επιτόκια, τοποθέτησε την αναπτυξιακή τροχοδρόμηση της χώρας στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού.

Επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, υπογράμμισε ότι «ο μισός ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της δραχμής», και διερωτήθηκε μήπως ανομολόγητος στόχος του κ. Τσίπρα είναι η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Επισήμανε, δε, ότι αν και όντως δεν υπάρχει κανονισμός πρόβλεψης αποβολής μιας χώρας από την ευρωζώνη, εντούτοις αν η χώρα περιέλθει σε κατάσταση αδυναμίας δανεισμού, τότε αναγκαστικά προσφεύγει στο εθνικό της νόμισμα…

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε όσους έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή…

Ο κ. Σταμάτης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα είναι η νικήτρια των εκλογών της Κυριακής, μολονότι στα γκάλοπ προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. «Και το 2012 οι δημοσκοπήσεις έβγαζαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κάλπη έβγαλε ΝΔ», θύμισε.