Η αναφορά με νόημα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κατά την έναρξη του Αναπτυξιακού Συνεδρίου ΑΜ-Θ.

Την πεποίθηση ότι η βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη της περιοχής μας θα αποτελέσει την απάντηση σε όσους έχουν σκέψεις και σχέδια που εναντιώνονται στην αρμονική συμβίωση των κατοίκων της, διατύπωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην έναρξη του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διεξάγεται στην Κομοτηνή, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης.

«Η βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη θα κάνει την περιοχή, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι είναι σήμερα, ένα διεθνές πρότυπο, ένας διεθνές θετικό παράδειγμα αρμονικής, δημοκρατικής συμβίωσης πολιτών με διαφορετικές πεποιθήσεις, θρησκευτικές και άλλες», υπογράμμισε. «Και αυτή θα πρέπει να είναι η δική μας απάντηση σε όποιους έχουν τις όποιες σκέψεις ή σχέδια», προσέθεσε με νόημα.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, εξέφρασε και τη δική του αγωνία για την προάσπιση της αρμονικής συμβίωσης των κατοίκων της Θράκης. Συγκεκριμένα, στη σχετική αποστροφή του λόγου του ανέφερε: «Κάποια στιγμή να επέμβει το ελληνικό κράτος και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ήρεμοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, χωρίς να υφίσταται ο απολύτως αποδεδειγμένος των Ελλήνων μουσουλμάνων και η ομογενοποίηση ως προς την τουρκική καταγωγή μουσουλμανικών θρησκευτικών μειονοτήτων. Δεν υπάρχει μόνο μία μειονότητα. Υπάρχουν και οι Ρομά, υπάρχουν και οι Αθίγγανοι, υπάρχουν και οι Πομάκοι. Αυτό το λέω με αγάπη προς τους συμπολίτες μας, μουσουλμάνους Έλληνες, που είμαι σίγουρος ότι συνυπογράφουν αυτά που λέω. Αλλά τα λέω με ένταση σε αυτές τις δυνάμεις που ζουν μέσα στη Θράκη και είναι απολύτως συνδεδεμένοι με την Άγκυρα. Δε θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να δεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Θα είμαστε οι πρώτοι, μπροστά από κάθε ελληνική κυβέρνηση, που θα σηκώσουμε το ανάστημά μας και θα πούμε όχι σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία κατατείνει στο να πληγεί καίρια ο εθνικός πυρήνας της Ελλάδας που λέγεται Θράκη».