(VIDEO) Δεσμεύσεις Χρυσοχοΐδη για αναπτυξιακά έργα στρατηγικής σημασίας στην ΑΜ-Θ

xrisoxoidis-periferiakos-alexpolis

xrisoxoidis-periferiakos-alexpolis

Διαβεβαιώσεις για την κατασκευή σειράς μεγάλων αναπτυξιακών έργων, διεκδικούμενων από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αλλά και για την επίσπευση της ολοκλήρωσης όσων τελούν εν εξελίξει, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, έδωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την Αλεξανδρούπολη, όπου προήδρευσε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη, τοπικούς βουλευτές, δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα:

Περιφερειακή Οδός Αλεξανδρούπολης

Έργο προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (που θα ονομάζεται Σ.Ε.Σ. – Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης), προϋπολογισμού 55 εκ. ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, που θα δημοπρατηθεί αρχές Ιανουαρίου, και του οποίου έχουν εγκριθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες και οι περιβαλλοντικοί όροι. Μήκους 5,7 χιλιομέτρων, με οκτώ κόμβους και τέσσερις γέφυρες, θα συνδέεται με το λιμάνι και την Εγνατία Οδό.

Σύνδεση Λιμένα Αλεξανδρούπολης με Σιδηροδρομικό Άξονα

Υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους, με αποτέλεσμα να καταστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κόμβος για τη διαμεταφορά προϊόντων προς τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και την Κωνσταντινούπολη, παρακάμπτοντας τον Βόσπορο και τα στενά των Δαρδανελίων.

"Οργασμός" έργων στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης (φωτό: e-evros.gr).
“Οργασμός” έργων στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης (φωτό: e-evros.gr).

 

Ηλεκτροκίνηση Σιδηροδρομικού Δικτύου από Στρυμόνα έως Ορμένιο

Έχει προταθεί για ένταξη στο «πακέτο επενδύσεων Γιούνκερ», με στόχο την  ηλεκτροκίνηση, την τηλεδιοίκηση και την αναβάθμιση, τόσο του άξονα Στρυμόνα – Δράμας – Αλεξανδρούπολης, μήκους 367 χιλιομέτρων, όσο και του Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, μήκους 195 χιλιομέτρων. Η ηλεκτροκίνηση θα μειώσει το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, σχεδόν κατά 50%. Παράλληλα, θα αναβαθμιστούν το Πύθιο και το Ορμένιο ως πύλες εισόδου φορτίων από την Τουρκία προς τις χώρες τις κεντρικής και της δυτικής Ευρώπης σιδηροδρομικά, αλλά και για την εξαγωγή προϊόντων από το λιμάνι προς τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας. Εξέλιξη, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός σημαντικού εμπορευματικού κέντρου στην Αλεξανδρούπολη, που θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το ερχόμενο έτος.

siskepsi 3

Κάθετος Άξονας Αρδάνιο – Ορμένιο Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή των εναπομεινάντων 52 χιλιομέτρων από τα 124 του συνολικού μήκους.

Αυτοκινητόδρομος Δράμας – Καβάλας

Προβλέπεται η ολοκλήρωση των μελετών στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Κάθετος Άξονας Κομοτηνή – Νυμφαίας – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων»

Μετά την ολοκλήρωση των 17 από τα 23 χιλιόμετρα, κατατίθενται άμεσα οι οικονομικές προσφορές δημοπράτησης των υπολειπόμενων πέντε χιλιομέτρων, με τον κ. Χρυσοσχοΐδη, να δεσμεύεται ακόμη για την άρση της απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων.

Κάθετος Άξονας Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Ολοκληρώνονται οι μελέτες ως το τέλος του 2014.

Ανισόπεδος Κόμβος Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής

Ολοκληρώνεται ως το τέλος της χρονιάς.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα έργα εκβάθυνσης του λιμανιού Αλεξανδρούπολης, ενώ δόθηκαν δεσμεύσεις για την κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα Καβάλας με τη γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης στο ύψος των Τοξοτών. Ακόμη, ο κ. Χρυσοσχοΐδης, έγινε αποδέκτης της άρνησης της Περιφερειακής διοίκησης, σε ότι αφορά την εγκατάσταση νέων διοδίων στην Εγνατία.

 Μ. Χρυσοχοΐδης: “Έργα ευθύνης”

«Βρίσκομαι στη Θράκη για λόγους ευθύνης. Δεν ήρθα για να περιγράψω έργα ή να καταθέσω λίστα από υποσχέσεις, ήρθα να ανακοινώσω μια σειρά από πολύ συγκεκριμένα πράγματα και να ξεκινήσουμε αμέσως την υλοποίησή τους», υπογράμμισε ο Υπουργός, και συνέχισε: «Είναι πια κρίσιμο ζήτημα να μπορέσουμε, όχι μόνο να ολοκληρώσουμε τις υποδομές, αλλά να δούμε με ποιόν τρόπο θα τις χρησιμοποιήσουμε για το καλό των Θρακιωτών, για να δημιουργήσουμε απασχόληση, ευημερία και επενδύσεις, αυτό είναι το ζητούμενο».

ρεπορτάζ του ENA CHANNEL Καβάλας

Γ. Παυλίδης: “Θα αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων”

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, κατέθεσε μεν την ικανοποίησή του για τις δεσμεύσεις Χρυσοχοΐδη, ωστόσο σημείωσε με νόημα πως αναμένει την υλοποίηση των υπεσχημένων. «Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα μεταξύ Αθηνών και Περιφέρειας, θα μπορούσαμε να πανηγυρίζουμε για μεγάλη επιτυχία, μετά την εξαγγελία των έργων. Εξάλλου διεκδικούσαμε, δώσαμε μάχη με έντονη πίεση, να συμπεριληφθούν από το Υπουργείο μεγάλα έργα-σημαίες για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, προϋπολογισμού άνω των εννιακοσίων εκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχει η δέσμευση οτι θα υλοποιηθούν. Το περιμένουμε αμετακίνητοι να γίνει στην πράξη. Εξέφρασα την ικανοποίηση μου απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό, βάζοντας πάντως αστερίσκο, διότι η διεκδίκησή μας παραμένει έως ότου τα δούμε να υλοποιούνται στην πράξη».

ρεπορτάζ του ENA CHANNEL Καβάλας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood