Το θέμα της αδυναμίας του αναδόχου προμηθευτή να τροφοδοτήσει απρόσκοπτα με πετρέλαιο, σχολικές μονάδες, κτίρια και οχήματα του Δήμου Κομοτηνής, απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο, με το ερώτημα μάλιστα της έκπτωσής του ή μη.

Το ιστορικό της υπόθεσης ανέγνωσε η γενική γραμματέας του Δήμου, Βάσω Παπαϊωάννου.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Κώστας Βελκόπουλος και ο νομικός του εκπρόσωπος Χρήστος Χατζηπέμου, εξήγησαν τους λόγους που προκάλεσαν αδυναμία απρόσκοπτης τροφοδότησης με πετρέλαιο, και δεσμεύτηκαν οτι στο εξής δεν θα υπάρξει ανάλογη δυσλειτουργία.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης τόνισε πως ουδέποτε μέχρι σήμερα επί θητείας του ανέκυψε ανάλογο ζήτημα, και υπενθύμισε πως μόλις τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του, ήρθε αντιμέτωπος με χρέη της προηγούμενης διοίκησης προς τον ίδιο ανάδοχο ύψους 400.000 ευρώ περίπου. Με τις τοποθετήσεις τους ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων, συναίνεσαν στη μη έκπτωση του αναδόχου.

Στις επικρίσεις της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φελίνας Καζάκου, για ελλιπή προγραμματισμό από πλευράς Δήμου, ο Δήμαρχος απάντησε:

“Στον Δήμο μας έχουμε χρονοδιάγραμμα διαγωνισμών, κάτι που ποτέ δεν υπήρξε στο παρελθόν”, τόνισε εμφατικά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης.

Για τα όσα έλαβαν χώρα όσον αφορά τις διαδικασίες των προηγούμενων ημερών σχετικά με την έλλειψη πετρελαίου που παρατηρήθηκε στο 1ο γυμνάσιο, τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος και ο οικονομικός διαχειριστής της δημοτικής σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Στράτος Τσακιρίδης και Γιάννης Γκαράνης.

Η κ. Καζάκου ζήτησε από τον δήμαρχο να ανακαλέσει την κατηγορία που της επέρριψε σε συνέντευξή του οτι ψεύδεται στους ισχυρισμούς της περί επτά σχολείων χωρίς θέρμανση. “Με αποκάλεσε ψεύτρα”, σημείωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. “Δεν ανακαλώ διότι δεν σας είπα ψεύτρα. Ψεύτης σημαίνει οτι κάποιος λέει ψέμματα καθ΄ έξιν, εγώ είπα οτι είπατε για το συγκεκριμένο θέμα”. 

“Το θέμα δεν προσφέρεται για μικροπολιτική”, σχολίασε ακόμη ο δήμαρχος.

“Στα όσα χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά δεν έχω ασκήσει μικροπολιτική”, απάντησε η κ. Καζάκου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου