Ως τις 30/11 οι αιτήσεις υπαγωγής στη ρύθμιση.

Να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τους Δήμους με ευνοϊκούς όρους δόσεων, και με κατώτατο ποσό 20 ευρώ τον μήνα, βάσει του νόμου 4.483 που ψηφίστηκε στη Βουλή στα τέλη Ιουλίου, καλούν τους δημότες τους οι δημοτικές αρχές.

  • Οι οφειλέτες που θα επιλέξουν την ολική αποπληρωμή των χρεών τους, απαλλάσσονται από το 100% των προσαυξήσεων (1% μηνιαίως).

Οι δε οφειλέτες που θα προτιμήσουν τις δόσεις, έχουν τις εξής επιλογές:

  • Από 2 έως 24 δόσεις, διαγραφή του 80% των προσαυξήσεων.
  • Από 25 έως 48 δόσεις, διαγραφή του 70% των προσαυξήσεων.
  • Από 49 έως 72 δόσεις, διαγραφή του 60% των προσαυξήσεων.
  • Από 73 έως 100 δόσεις, διαγραφή του 50% των προσαυξήσεων.

*Επίσης, το χρονικό περιθώριο αποπληρωμής των οφειλών μεγάλων ποσών που προκύπτουν από ειδικότερα ζητήματα – όπως π.χ. διανοίξεις δρόμων – παρατείνεται όπως προβλέπει το ίδιο νομοσχέδιο, από τα 10 στα 15 έτη.

Πάντως, στην περίπτωση που ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί σε τρεις διαδοχικές καταβολές δόσεων, τότε η ρύθμιση παύει να υφίσταται.

DSC00793Για το θέμα, συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής, κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ο οποίος δηλώνοντας πως οι οικονομικές υπηρεσίες αλλά και ο ίδιος προσωπικά είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων, έκανε λόγο για «μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με ταυτόχρονη απαλλαγή τους από τις προσαυξήσεις αλλά και την αποφυγή των δυσάρεστων συνεπειών που ο νόμος επιβάλλει για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές – π.χ. κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς».

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υπαχθούν στη ρύθμιση έως και σε τέσσερις μήνες από την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, δηλαδή ως τις 30/11.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣΟι οφειλές προς τον Δήμο Κομοτηνής αφορούν κυρίως «μικρά» ποσά, της τάξεως των 1.000 – 2.000 ευρώ, οι οποίες όμως συνολικά ανέρχονται σε περίπου 3 – 3,5 εκατομμύρια ευρώ. «Εξυπακούεται πως τα ποσά που θα εισπραχθούν μέσω της ρύθμισης, θα επιστρέψουν στην τοπική κοινωνία αφού θα διατεθούν για κοινωφελή έργα», υπογράμμισε ο κ. Πολιτειάδης.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι η τρίτη (και ευνοϊκότερη) από το 2014.

Υπενθυμίζεται, πως ανάλογη ρύθμιση, «τρέχει» και για τις οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου του κ. Πολιτειάδη: