«Στο 99% των δρόμων της πόλης τα νερά αποστραγγίστηκαν αμέσως μετά την παύση της βροχής, ενώ κανένα πρόβλημα δεν σημειώθηκε στα σημεία που στο παρελθόν ανέκυπταν σοβαρές πλημμυρικές καταστάσεις με μικρότερο όγκο βροχής. Επίσης, σε κανέναν από τους 46 οικισμούς του Δήμου δεν είχαμε αξιοσημείωτα προβλήματα». Αυτό τονίζει ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, αναφερόμενος στις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν ολόκληρη τη Ροδόπη, και υπογραμμίζει ότι «αυτό οφείλεται στις παρεμβάσεις που κάναμε τα τελευταία χρόνια».

Οι οικισμοί του Κάλχαντα, της Μελέτης και του Κικιδίου, οι συνοικίες της Φιλιππουπόλεως, της Λυκαβητού και της Μαραθώνος, καθώς και η ανισόπεδη διάβαση της δυτικής εισόδου της πόλης, ήταν στο παρελθόν τα…στάνταρ ευπαθή πλημμυρικά σημεία, ωστόσο στις τελευταίες βροχές και παρά τον πρωτοφανή όγκο νερού, δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα.

Για την πλημμυρική κατάσταση που προκλήθηκε στον οικισμό Ρομά του Ηφαίστου, ο οποίος ως γνωστόν έχει δημιουργηθεί χωρίς καμία μελέτη, η ΔΕΥΑ Κομοτηνής έχει ήδη έτοιμη μελέτη αντιπλημμυρικών έργων προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ για την περιοχή νοσοκομείου-ΕΚΑΒ-Αγίου Στυλιανού, όπου αποστραγγίζονται όλα τα γειτονικά χωράφια, και που για πρώτη φορά αντιμετώπισε πρόβλημα, η ΔΕΥΑ έχει ξεκινήσει τεχνική παρέμβαση.